Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: terra dla pajaczka

Papec7
    Guest

terra dla pajaczka

jak wam sie podoba moje dzielo to moje pierwsze terra dla pajaka mimo ze go jeszce nie kupilem terra juz jest
    zastanawiam sie nad 3 pajaczkami
    - Brachypelma boehmei
    - Brachypelma smithi
    - Acanthoscurria geniculata
    moze ktos mi podpowie ktorego wybrac

terra jeszce nie jest skonczone w 100% brakuje przedniej szyby i torfu

Wiadomość zmieniona (01-04-04 10:01)

tomash_k
    Guest

Re: terra dla pajaczka

nom...niezle terrarium... nie podpowiem ci ktorego powinienes wybrac bo to kwestia gustu....te 3 pajączki mają w miare podobne wymagania...

rosea
    Guest

całkiem, całkiem to terra z pająków wybierz...........

ANd
    Guest

JA BYM BOEHMEI WYBRAL/FAJNE TERRA A NIE LEPIEJ BY BYLO JAKIEGOS MALEGO ZYWEGO ROSLINKA DAC?[TAK TYLKO PYTAM]

kak
    Guest

tylko ten korzen czy co to tam jest to przyklej do ziemii i do kryjowki, zeby potem nie spadl na pajaczka bo bedzie nieszczescie

kubus
    Guest

co dałeś na ścianki ja bym kupił sobie smithi

daf
    Guest

Terrarium wyjebane w kosmos!!! Ja mam boehmei ale brałbym pewnie geniculate.
    Pozdrawiam!!!
    SLIPKNOT or DIE!!!
    25 maja-nowa płyta!!!

Double
    Guest

ehm tylko nie pomyslales o pewnych rzeczach :> primo, niepotrzebnie juz przymocowales ten konar i "budę" to podloza, poniewaz warstwa torfu/kokosa nawet dla pajaka naziemnego powinna wynosic przynajmniej kilka centymetrow, no i sobie zasypiesz polowe budki, konara i tej takiej "półki" w ktorej ów konar stoi... secundo - jak bedzie wygladala ta przednia szyba??? czy to bedzie zagiete pleksi czy jak?? no i tertio, mysle ze masz za slaba wentylacje poki co - plesn w takim terrarium murowana :/ ale da sie to jeszcze naprawic odpowiednia wentylacja w przednich drzwiczkach. A, i radze zrobic jakiś "próg" przed frontowymi drzwiczkami, zeby sciółka sie nie wysypywala, bo takie np geniculaty to lubią kopac i robic syf w terrarium, oj lubia
    pozdrawiam!!!!

Papec7
    Guest

konar jeszcze nie jest przymocowany budka niestety jest ale to moje pierwsze terra dla pajaczka i myslalem ze nawet po wsypaniu torfu bedzie ok co do wentylacji to nie ma problemu ja powiekszyc (nawierce wiecej otworkow a za kamieniem tez sa otworki tylko ich nie widac) terra narazie jest otwierane z gory nie wiem czy to sie sprawdzi ale tak to bylo mi najlepiej zrobic a co do tej polki to to jest moj artystyczny niewypal :P nie wyszla totalnie chyba jeszcze ja zrobie wyzsza bo to co wyszlo to mi sie nie podoba albo zasypie ja torfem aha na sciankach jest klej atlas +pigment uniwersalny i pedzelkiem robiona struktura

Double
    Guest

hihi mnie sie podoba bardzo te terra wizualnie, ale konstrukcja... nio wiesz ;P przy otwieraniu padżąka z gory uwazaj, zeby ten w przestrachu sie na ciebie rzucil (z autopsji wiem, ze zwierzaki, w tym pajaki, nie lubia, jak je cos nachodzi z gory) zreszta, samo wszystko wyjdzie w praniu, jak wsadzisz podloza i pajaka ;-)

Uprawnienia umieszczania postów