sir_bonzo i prepre zobacz chlopie, o korporacje to juz mniejsza z tym bo korporacje w sumie by mialy naprawde duzo do roboty, oni sa zwolnieni, ale mimo to tez powinni sie troszke postarac
a co do ludzi, bo ten link byl podany do wlasnych hodowli, widziales dobrze jak to wygladalo....
...koles hoduje sobie gekona dla wlasnego siebie i ma tam kawalek papieru toaletowego...
...no tak jak dla ciebie tak powinna wygladac hodowla zwierzaka egzotycznego to ci szczerze wspolczuje....
...a wez siebie na takie miejsce gdzie masz tylko kawalek papieru toaletowego na podlodze, i rolke papieru jako lozko, wygodnie by bylo, no nie?

i ktos wymienil ze mieszkam w chicago i jak chodze do sklepu widze 20 odmian jednego zwierzaka itp.
nie wiem czy byles kiedys w chicago, ale jak by tak bylo to bym mial tu w domu paranascie gatunkow pajakow itp.
jak na razie w sklepow obeszlem pelno nawet te najlepsze w chicago w stylu petco itp.

rozczarowalem sie weze mieli tylko jeden rodzaj zbozowe...
...kameleon tez tylko jeden gatunek widzialem w 5 sklepach
zolwie malowane i jakies tam jeszcze czyli razem dwa gatunki
pajaki: b.smithi, g.rosea i mieli jakiegos ktorego nawet nazwy nie znam mysle ze to byla a.geniculata ale nie jestem pewny...
gekony 2 rodzaje lamparci i ten taki geko gecko czy nie wiem bo sie na tym nie znam
tylko tyle co mieli do zaoferowania
przypominajac jeszcze o legwanach zielonych i takich fajnych jaszczurek szarych wygladajacych jak smoki z kolcami z boku czaszki czy cos tam, ale mi sie podobaly no i w siusiak kosztowaly...

uwazam ze ten temat tak czy siak jest bezsensu bo kazdy ma swoj gust a o gustach sie nie rozmawia...