Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Psychiczny legwan

SMITI
    Guest

Re: Psychiczny legwan

dziwni jesteście... jeśli legwan lubi bułke to dlaczego nie można mu jej dawać ?! ja bym postępował tak jak daf

Blue
    Guest

No nie!!! Niedość że nie masz o niczym pojęcia to jeszcze obrażasz innych!!! Przez takich ludzi jak Ty czy daf ogromna ilość zwierząt terraryjnych pada. Radze zapoznać się z opisem i później zapraszam do dyskusji...

MataManX
    Guest

SMITI tu widać twój brak doświadczenia zobaczymy czy będziesz tak samo mówił jak zobaczysz kilka zwierząt długo umierających z powodu złego rzywienia widziałem już żółwie zapasioe do niemozliwości i z krzywicą a wszystko to spowodowane tym że jadły co popadnie legi są jeszcze bardziej czułe na tym punkcie czemu swoim pajączkom bułki nie podasz i jak będą jadły podawaj dalej zobaczymy jak długo pożyją a pozatym ciekawi mnie to czy zwierze roślinożerne karmił byś taką dietą tym bardziej że nie wiadomo co było w mące i innych składnikach tej buły

Dragonsong
    Guest

Mi osobiście sam legwan sie podoba ale ABSOLUTNIE nie wolno mu dawać takich rzeczy. One powinny jeść liście i trochę owoców. Legwany nie są zwierzętami wszystkożernymi - są typowymi roślinożercami nieprzystosowanymi do pobierania innych pokarmów.

A w załączniku mały leg z koszmarną krzywicą: skutkiem niewłaściwego żywienia i pewnie braku UV. Zdjęcie z http://gallery.pethobbyist.com/index.pl?photo=34576

Chyba nie chcesz żeby Twój leg podobnie wyglądał

daf
    Guest

ej ludzie odwalcie się wy wszyscy odemnie!!! wiem że legwany nie mogą jeść wszystkiego!!! ale nie słyszałem że nie mogą jeść bułki drożdżowej. Co z tego że raz mu dałem. Robicie wiele hałasu o nic. A ty Matamanx nie mów że jestem nie doświadczony. Nie doświadczona to jest moja stara która chciała legwanowi ser żółty dawać jako podstawowe jedzenie. Raz dana bułka go nie zabije!!! A on i tak jest jakiś nie dorozwinięty bo mam go 1,5 roku a poprzedni właściciel mówił że ma 2 lata czyli wygląda na to że teraz przy wieku 3,5 ma 70 cm i brakuje 15 cm ogona.

rosea
    Guest

nie legwan je co ma jeść:] a daf powinieneś mu wyrwać tą bułkęz gęby. nie pomyślałeś:[[[ od razu za aparat zamiast skoczyć legowi do gardła heh:[[

daf
    Guest

mialem pare lat temu lega małego i wtedy byłem nie doświadczony, a jak kupiłem UVke to się okazało że to zwykła "dyskotekowa" lampa no i po pół roku zachorował na krzywicę i zdechł mimo moich prób jego ratowania

Dragonsong
    Guest

To skoro już kiedyś miałeś problem to teraz chyba bardziej powinno Ci zależeć na zdrowiu gada: żadnych bułek, słodyczy, mięcha i innych szkodliwych rzeczy. Pprostu zieleninka. Po co eksperymentowac z jedzeniem które mu na 100% zaszkodzi. Nie dziw się temu hałasowi - poprostu bardzo dużo legów ginie przez niewłaściwe żywienie i strasznie mi (i jak widać innym ) szkoda tych zwierząt. Ale teraz mam nadzieję już nie będzie trzeba podnosić hałasu. Warto czasami posłuchać.

meg11
    Guest

szkoda mi Ciebie Daf, nawet nie wiesz jak bardzo :[
    masz rację nie mogłeś znaleźć nigdzie tego,że legwan nie pownien jeść bułek drożdżowych, ale to jest chyba sprawa oczywista!

słów mi na Ciebie szkoda..
    a jeszcze bardziej tego Twojego biednego legwanka

zastanów się nad swoim zachowaniem i dopiero najezdzaj na ludzi

daf
    Guest

wiesz co meg nie wiem czy ty po prostu jako moderatorka forum LEGWANY tak cwaniakujesz czy poprostu jsteś głupia... przecież to oczywiste że legwan nie zdechnie po takim kawałku bułki... ze wszystkimi se to już wyjaśniłem ale z tobą to raczej niemożliwe. a szkoda bo słyszałem że fajna z ciebie klientka.

Uprawnienia umieszczania postów