Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Moje żólwie:)

Mieszany widok

Fivkaaa
    Guest

Moje żólwie:)

W końcu doczekałam się zdjęć moich czerwonolicych. Oto one:
    jedzenie2

zgory2
    zgory
    zboku2
    zblizenie
    zbliska
    podkamieniem
    plastron4
    plastron3
    ochotka
    nakamieniu
    jedzenie2

I nie wiem jakiej te żółwie są płci:/ to jest plastron zolwia numer 1- plastron3 a to numer dwa- plastron4

Tylko na tym jednym zdjęciu niewyraźnie widać, bo światło źle padło:/

No, czekam na krytykę :>

konstruktywną:>:P

pozdro

Wiadomość zmieniona (18-01-04 13:30)

MataManX
    Guest

Re: Moje żólwie:)

wyglądają na samice ale całkowitej pewności możba będzie nabrać jak będą mieć 2 lata

Fivkaaa
    Guest

A ile teraz mają, :/bo do ich wieku też nie jestem pewna. Czy ktoś moze jeszcze okreslic ich wiek?

pozdro

Jojek
    Guest

To są dwie samice.

Pozdrawiam

Jojek
    Guest

Według mnie żółwie wyglądają jakby były troszkę przekarmione, zbyt duże białe odstępy pomiędzy płytkam, szczególnie żółw numer 2 fotolastron4 wygląda jakby miał zbyt duże przyrosty skorupy, trochę niepokojące jest widoczne zaróżowienie, ale musiał by się wypowiedzieć jakiś weterynarz.

Zajrzyj do postu tutaj, co prawda dotyczy stepowych, ale objaw ten sam:
    http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=13&i=469&t=407

Pozdrawiam, napisz jak często je karmisz i głównie czym.

Fivkaaa
    Guest

Karmie je codziennie, zgodnie z opisem ("...W warunkach wiwaryjnych młode żółwie karmimy codziennie..."). A karmie je różnie. Staram się urozmaicać ich menu. Podaję im głównie pinki, ochotkę, białe robaki, mięso ryb, jak podaję rybkom(gupikom ,które hoduję na pokarm dla żółwii, tylko one nie są nimi zaintersowane:|) wodzienia(larwy komara) to żółwie sobie też skubną, i dostają też czasem pierś z kurczaka, ale to nie tradycyjnie, bo imho w srodowisku naturalnym zolwie raczej nie zywia sie kurczakiem:|, aha i też dostają czasem gammarusa, ale to tylko dodatek.

I dostają też witaminy "Turtle-vit" firmy "Vetos-Farma". Zgodnie ze wskazówkami 2-3 krople na szklanke wody, wymieszac i wlać do akwa.

pozdro

Fivkaaa
    Guest

Ale tych witamin nie podaję przy każdym zmienianiu wody, boję się przewitaminowania, więc witaminy podaję co jakis czas "zapobiegawczo",

ps. co robie nie tak?

pozdro

MataManX
    Guest

ale powyżej 6 miesięcy zaczynamy je karmić od 3 do 5 razy w tygodniu ewentualnie co drugi dzień jak będą miały powyżej 2 lat karm jak dorosłe jak do ciebie trafiły to nie miały więcej jak 2 mies więc łatwo policzyć ile mają

Fivkaaa
    Guest

aha, no cóż...głupia jestem:/ dobra zaczynam je teraz karmić co 3 dni. Dzięki za otwarcie mi oczu

pozdro

MataManX
    Guest

z wiekiem będą wytrzymywały coraz dłuższe głodówki ja swojemu czasem robie 2 tyg przerwy jak żeby utrzymał prawidłową mase

Uprawnienia umieszczania postów