Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Smithi rekordzista!!!!!!!!!!!

Mieszany widok

Rafał
    Guest

Smithi rekordzista!!!!!!!!!!!

Cześć

To maja smithi L2. Nie przeszła wylinki od 22 TYGODNI. Moim zdaniem to rekord w chodowli (ale to moje zdanie ;D)

=================================

Brachypelma smithi L2 - "Spike"
    Brachypelma vagans L1 - "Mike"

gg. 3336022

Pozdrawiam wszystkich terramaniaków

Digital
    Guest

Re: Smithi rekordzista!!!!!!!!!!!

Czesc ! myśle że powinienes nieco zmniejszyc jej terra i zwiększyć wigostnosc poniewaz na zdjęciu widać suchy torf . Ja mam juz smithi L4 przerwa miedzy wylinkami wynosiła okolo 1 miesiąc
    Pozdrawiam

MaKeL
    Guest

Wilgotnosc !

Rafał
    Guest

Cześć

Wilgotność, temperatura... wszystko jest w normie dlatego to mnie niepokoiło, ale wczoraj zauważyłem że schował się w domku (kubeczek z tabletek "Septolete") i zamknął wejście więc wnioskuję że to może być wylinka.

Hierodula membranacea L1 - "Eliza"

gg. 3336022

MaKeL
    Guest

Tak jak juz wspominal "Digital" na fotce widac suchy torf wiec ta wilgotnosc niejest dobra !

skorp
    Guest

rekordzista?? nie potrafisz mu normalnych warunków stoworzyć (wilgotnosć i temperatura) i sie tym chwalisz? najpierw zanim kupisz zwierzaka powinieneś coś o nim się dowiedzieć..

Rafał
    Guest

Cześć

To że torf jest w kilku miejscach suchy to tylko i wyłącznie wyjątek chwili. Warunki ma odpowiednie - temperatura 26-27* wilgotność jest wystarczająca, codziennie spryskuję mu całe terra a to że jest sucho na tym zdjęciu to przez to że jest on trzymany pod żarówką 25W i to właśnie ona wysuszyła torf. Zraszałem mu popołudniu a fotka była robiona wieczorem i to dlatego taki efekt. Warunki ma takie jakie powinien mieć. Aha a o tym zwierzaku przeczytałem naprawdę bardzo dużo jakby ktoś pytał.

gg. 3336022

nokeg
    Guest

i daj mu coś do jedzenia

Rafał
    Guest

Cześć

Codziennie dawałem mu małe mączniaki, duże pokrojone, i lęg świerszczy (do czasu jak się zamknął w domku). Małe mączniaki zostawiałem nawet na jakiś czas i nie tknął ich. Kiedy pokarm podchodził do niego, lub przeszedł po nodze uciekał (od 15 tygodni).Pająk nie jest w rzadnym przypadku stresowany (zero basów i muzyki w pokoju, niepokojących ruchów terrarium - wszystkie operacje staram się przechodzić jak najdelikatniej) a do pokoju nikt nie wchodzi bo się boją Mały zachowuje się jakby tętnił życiem. Zamknął się w domku i wykopał tunel spod niego na zewnątrz (tylne wyjście).

gg. 3336022

bT_PrzemO
    Guest

ja mam temp 30 ... willgotnosc bardzo wysoka....... do jedzenia daje pinke i smithi przechodzila mi wylinke regularnie co miesiac .... mialem ja od 2 wyl teraz juz jest po 4..... wylinke miala z wyprzedzeniem lub opoznieniem tygodniowym.... ( daj jej wieksza wilgotnosc i wyzsza temp .. ) !

Uprawnienia umieszczania postów