Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: giełda - sprawy organizacyjne

giełda - sprawy organizacyjne

no więc jak juz pisalem wcześniej mam plan zrobić giełde w lublinie , w środe ide rozmawiać w sprawie " lokalu - szkoła w centrum miasta :P

mam baardzo duze szanse załatwić to ale musze mieć pare info ( cos musze wkoncu powiedzieć :P:P )

więc mam do was pare pytań

- opłata za stanowisko ???
    - opłata od zwiedzającego ??

tzn są takie zeczy czy niema na innych giełdach ??

- jest sens 2 dni czy nie ??

- ile miejsca na jednego wystawce ??

- czy było by zainteresowanie gdyby dało rade zorganizować część merytoryczną ??

czyli jakieś wykłady na umcu czy coś ??

- czy musze załatwiać coś z policją , strarzą porzarną ?? coś im płacić ??

- jako organizator ponosze jakąś odpowiedzialność ( no poza cywilną w stosunku do właściciela budynku :P )

no i chyba tyle ale jeśli coś pominołem to przypomnijcie :P:P

Re: giełda - sprawy organizacyjne

cena od zwiedzajacego to przecietnie 3zl, a za od sprzedajacego ok.10zl, dla sprzedajacy placi za stolik, jak to szkola to za lawke (chociaz lawki chyba troszke wazkie beda) czy z policja to nie wiem, czy sens 2 dni, chyba tak ale trzeba by koszt chyba podniesc, to tyle z mojej strony pozdro

chrzanu
    Guest

- opłata za stanowisko - nie wiem
    - opłata od zwiedzającego - 2-3zł
    - jest sens 2 dni czy nie - moim zdaniem nie ( ludzie maja mało kasy na nocleg, a na drugi dzień nie przyjdedzie raczej dużo wystawców
    - ile miejsca na jednego wystawce - w zależności od towaru ( średnio 2 stoliki na jednego wystawce)
    - czy było by zainteresowanie gdyby dało rade zorganizować część merytoryczną - jezeli chodzi o mnie to nie jestem zainteresowany
    - czy musze załatwiać coś z policją , strarzą porzarną ?? coś im płacić - chyba nie
    - jako organizator ponosze jakąś odpowiedzialność - hmmm... nie odpowiem bo nie chce w błąd wprowadzac ;D

To tyle jezeli chodzi o mnie

Można spróbować coś zorganizować, ale nie spodziewałbym się po pierwszym razie cudów. Co do ceny to od zwiedzających najwyżej 2-3 zł (przy czym ciekawym pomysłem mogły by być jakieś zniżki - dla kogo to już pozostawiam twojej inwencji twórczej). Co do kwestii odpowiedzialności i spraw prawnych to nie wiem ale wydaje mi się że trzeba coś z urzędasami pogadać w sprawie imprezy giełdo-podobnej (czyli na której będzie się odbywał handel). Jeśli chodzi o wystawców to propobowałbym niezbyt wygórowaną cenę za stoisko (w granicach 5-10 zł). A ilość stolików można przecież dostosować w zależności od tego ile będzie rezerwacji. Najważniejsze żeby sala była dostatecznie duża.

Za pierwszym razem jesli chcesz przyciagnac wystawcow to wstep musi byc gratis dla obu stron.
    I reklama dobrze rozleklamowana w twoim miescie i na necie

Jak to spelnisz to masz wieksze szanse powodzenia a zwlaszcza z nastepnym razem.

Nie chcę Cię zniechęcać, ale ostatnia giełda w Legnicy stawia po znakiem zapytania sens organizacji takich imprez w tak odległych miastach, Lublin jednak to kawał drogi prawie z każdego miejsca Polski. ale próbować oczywiście można, chociaż mnie koszty paliwa przy niepewnym zainteresowaniu ze strony kupujących trochę zniechęcają.
    Dwudniowa giełda nie ma sensu o tyle, że większość wystawców prowadzi sklepy lub hodowle i nie bardzo może to sobie tak na dwa dni zostawić, no i jeszcze koszty noclegu...
    Co do szczegółów organizacyjnych, ppoż itp., myślę, żę chętnie Ci to wyjaśni pan Witek Plucik.
    Powodzenia!

Dodi
    Guest

witam
    Musisz otrzymać zezwolenie na taką gieldę od Powiatowego Lekarza Weterynarii
    zaczyna od tego że kontroluje budynek czy spelnia wszystkie wymagania dot. handlu żywymi zwierzakami następnie wyznaczą ci inspektora na czas gieldy ( nie muszą się zgodzić na tego weta. ktorego ty zaproponujesz ) . Za godzinę jego nadzoru płacisz około 30 -40 zl .ale nie jemu bezpośredni tylko na konto Powiatowego.
    Pozostale problemy to wlasciwie możesz rozwiązać wedlug wlasnego uznania.
    Ja gieldę zorganizowalem wlasciwie tylko dzięki temu że znam osobiście większość tych ludzi ktorzy byli na jej pierwszym wydaniu .
    Pozdrawiam
    Witold Plucik
    Mój tel. 601 308 767

Uprawnienia umieszczania postów