-
Co się dzieje z tym terrarium?!
Witam wszystkich!! Zastanawiałem się czy wogóle to napisać czy przypadkiem zaraz po tym jak napisze tego posta nie zostanie on usunięty przesunięty lub np. ja nie zostanę zmieszany z błotem wyzwany przez innych użytkowników terrarystów.
Pewnie będę żałował, ale co mi tam! Z terarrium.com jestem niejako związany od 2001 roku. Tu zaczęła się moja przygoda z terrarystyką. Wszystko było fajnie i pięknie. Można było spokojnie pisać posty, otrzymywało się normalne odpowiedzi. Było jakoś tak normalnie była kultura. Tarraryści to było środowisko osób które sobie pomagało i wspierało się na wzajem. Terraryści trzymali się razem bo ich coś łączyło. A TERAZ!! Nigdy się za bardzo na forum nie udzielałem ale to co teraz tu się dzieje to jedna wielka lipa! Nie można spokojnie nic napisać- jak ktoś się o coś pyta to zaraz wszyscy go jadą że zadaje głupie i dziecinne pytania, jak człowiek chce coś sprzedać to ludzie zamiast pytać się o szczegóły to komentują ceny że są z kosmosu i wyśmiewają takiego handlarza! Nie ma normalnych odpowiedzi! Zaraz wszyscy na siebie wjeżdżają i robi się jedna wielka zadyma na słowa. Każdy struga cwaniaka bo siedzi za klawiaturą i może bezkarnie nawjeżdżać komu popadnie bo ma zły dzień albo dostał baty w szkole czy gdzie tam się uczy i musi sobie jakoś ulżyć. Ludzie poczytajcie sobie pierwszy lepszy post i sami zobaczcie ciągle tylko każdy niezadowolony i chce pokazać jaki to on nie jest mądry i jak to on się nie zna na pająkach czy wężach. Ci którzy naprawdę mają wiedzę nie zaglądają nawet na to forum bo by NAS wyśmiali.
Nieuniknione że ja też dostane wrzutów za to co napisałem ale trudno napisałem co myśle wiem że to nic nie zmieni ale chociaż mam nadzieje że ktoś się ze mna zgodzi.
Pozdrawiam wszystkich!!!
-
Re: Co się dzieje z tym terrarium?!
człowieku.. CAŁY świat się stacza.. myślałeś, że to forum nie? i tak jest tu lepiej niż na terrarystyce
-
ja cie popieram juz nie raz mialem straszne kometarze to fakt ze ci co sie troche znaja zamiast udzielac odpowwiedzi zaraz cie wysmiewaja itp (ale nie wszyscy garo jest spoko do niego zawsze mozna isc po porade i nikt nie oberwie
) i zawsze ta jedna odpowiedz szukaj na wyszukiwarce
jak by nie mogl normalnie odpowiedziec
-
Popieram Davida.
A co do opcji szukaj to niestety ale powinno się najpierw poszukać czy nie był już poruszany ten temat, bo przez takie i różne bezmyślne posty typu "mój gekon zrobił się biały, co mu jest" to niedość, że osoba ta nie ma podstawowej wiedzy na temat danego gatunku to jeszcze post taki zaśmieca baze mysql, a co za tym idzie? Trzeba powiększyć pojemność, czyli trzeba na to wydać pieniądze, których na pewno nikt albo nieliczna garstka da na to, żeby TEN serwis istniał dalej i się rozbudowywał.
I to wszystko 
-
Poczekajcie jak wejdzie rozporządzenie MOŚ do ustawy regulujące sprawy trzymania zwierząt niebezpiecznych...... (chodzi mi o chodowców ptaszników...i nie tylko). jak zabronią, trzeba bedzie "zejśc do podziemia"...... wszyscy wtedy znikną z forum....... i powstana nowe, na "cichych" serwerach, gdzie będa normalni ludzi wymieniający się radami, a nie robiącymi w dużo szumu w koło siebie na forum......
-
troche przesadzasz to ze kilka gat. bedzie zabronione nie zniesie forum do podziemia i tak znajda sie nazwy zamienne na te gatunki i mylse ze bedzie jak jest.
-
Też mam taka nadzieje ziu...... i bardzo bym sobie tego życzył.... Obyś miał racje 
-
zgadzam sie z toba david co do joty
ale niech pytajacy forumowicz przeczytal przynajmniej FAQ na temat tego gatunku o jakiego sie bedize pytal i byloby ok
pozdrawiam
-
przyznaje co do moderowania forum, mojej winy tez jest troche w obecnym stanie rzeczy... jesli widzicie ludzi lamiacych regulamin, udzielajacych zlych rad, wysmiewajacych innych prosze o link na adres prywatny, chetnie sie przyjze. nie mam teraz tyle czasu zeby smigac po calym forum jak kiedys...
Uprawnienia umieszczania postów