-
???? o co chodzi
dlaczego został skasowany mój post w dziale sprzedam?
-
Re: ???? o co chodzi
moze brak ceny, moze brak danych, moze brak kontaktu, moze coś innego, i tak nie zostanie od wpisany na nowo jeżeli sam tego nie zrobisz TY 
-
-
cena niebyła jawna ponieważ jest to moja sprawa komu jaka cene zaproponuje .
-
Regulamin mówi wyrażnie że cena ma być umieszczona więc jak się niepodoba to nie umieszczaj ogłoszeń.
-
PUMA7 tak jest wregulaminie. Ja też uważam żę ten nakaz jest bez sensu. Możesz dać każdemu cene jaką chcesz. Ale tak to ktoś wymyślił GŁUPIO i nic nie poradzisz chyba, żeby napisać na tym forum postulat o zniesienie tej zasady.
Np. Cchcę sprzedać G. grosse L5 za 45zł. ale cena dla kogoś kto napisał wczoraj 17 postów wynosi 1700zł bo tej osoby nie lubie albo wydaje się naiwna.
-
Przepis jest jak najbardziej słuszny i potrzebny. Czy gdybyście mieli sklep to też nie przyklejalibyście cen do towarów bo jednym chcielibyście dać takie ceny a innym większe? Bez sensu.
Ja ogłoszenia bez cen omijam zamiast pytać sprzedającego. A co - jeśli nie wie ile chce za towar, to nie ma sensu robić z nim interesów. Jestem pewien, że nie tylko ja tak robię.
-
Tonie jest sklep. Nie masz racji.
-
Owszem, to nie jest sklep. Jest to jednak miejsce stworzone i zarządzane przez konkretne osoby - i wystarczy, że mają taki kaprys aby wszystko podawane było z cenami - albo się dostosujesz, albo rozlepiaj ogłoszenia na słupach.
-
Hehe, a ja wypowiem najpierw jako potencjalny użytkownik 
Chciałby po wejsciu na giełdę widzieć przejrzyste oferty. Dlaczego mam marnować czas na wysyłanie meili z pytaniem o ofertę cenowa, do kogoś kto chce za kędziora L1-100 zł, bo może "mnie nie lubi".
To samo się tyczy tematów ofert np.: Kazio pisze "U mnie najtaniej...." i znów marnuje się czas, bo niewiadomo kto, co sprzedaje i za ile, tylko trzeba wejsc w ofertę i stwierdzić, ze to "Kazio" sprzedaje owego kędziora 1L za wspomniane już 100zł ;D
Oczywiście podane przykłady są abstrakcyjne, ale do niedawna tak to z grubsza wyglądało.
A teraz troszkę jako moderator giełdy.
Nikt nie wymaga podania konkretnej ceny, można zamieścić przybliżoną cenę z możliwością negocjacji. Ponieważ ofert bez cen było bardzo duzo, stad wział się pomysł by obowiązkowe było podawanie przyblizonych cenników.
Nie wiem, jakie jest zdanie użytkowników, ale ja osobiscie odczuwam ulgę, jak wchodze na giełdę i widzę, że wszytsko jest czytelne. Z samego tematu wiem, że "Kazik" sprzedaje ptaszniki, a ja szukam Lega, wiec nie jestem zmuszany do czytania jego "kosmicznej" oferty. Nie muszę do "Kazia" wysyłać meila z pytaniem o cenę, bo widzę, że jego brachypelma kosztuje 100zl, nie muszę też czytać 20 wątków do tematu gdzie w kazdym napisane jest "Jaka cena", "Ile za niego chcesz" , a sam Kazio ofertę wstawił, a Kędziora zdeptał przez przypadek i tak się załamał, ze nie zajrzał już więcej do swojej oferty, a użytkownicy do dziś dnia by pewnie pytali go o cenę
Ostatnio zaszło dużo zmian w giełdzie, ale wszystkie mają na celu ułatwienie życia wszystkim userom. A tym którzy od dawna nie zagladali do regulaminu radzę spojrzeć na nowy 21pkt. w celu uniknięcia usuwania postów.
Wszelkie podobieństwo do osób i sytuacji przedstwaionych w poscie jest przypadkowe, i nie miało na celu obrażenie nikogo
Więc jeśli jest na forum jakiś KAZIO, błagam o wybaczenie i w nagrodę obiecuję Kędziora L1 
Uprawnienia umieszczania postów