Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: sposob na "kedziorkowcow" :-)

Double
    Guest

Re: sposob na "kedziorkowcow" :-)

wiecie jak to jest - atrax czy chocby ja, siedzimy na tym forum przynajmniej od dwoch lat i przewinelo nam sie przez ten caly czas okolo czternastu miliardów trzech milionów czesnascie tysiecy stopiecdziesiat osiem postów od "kędziorkowców" - i dlatego domagamy się ich - jesli nie eliminacji, to przynajmniej pacyfikacji ;-) A tu sie rodzi konflikt, bo "nowsi" uzytkownicy nie chca, zeby kasowano "tak uzyteczne posty" ;-)

PS Plopek - o co biega z twoją sygnaturą - seks bez partnera TO JEST masturbacja, a nie "JAK" masturbacja :P

ziu
    Guest

plopek a skad Ci wpadlo do glowy zeby tam upychac termometr i higrometr :PP jak bys zadal to pytanie to pewnie by sie zaliczylo do kedziorkowego ;] i to wlasnie mni meczy takie pytania. Jestem wyrozumialy ale jak ktos zadaje pytanie "czemu moj smithi od 2 godzin wlazi na szybke i spada, czy mu sie cos stanie" to sorry ale mi rece opadaja. a w faq jest bardzo wiele cennych informacji na poczatek. Ja uzywalem termometr i higrometr na poczatku przy aviculari teraz daje spokojnie rade bez tego, a kedziorka mozna spokojnie trzymac mierzac te warunki na oko :-). Nie wiem jak wam to uswiadomic, hmm chyba te lekcje w szkolach co organizuje DARK beda strzalem w dziesiatke. Double ma racje naprawde widzac posta 300 setny z kolei chce sie wymiorowac ;-]

Pozdrawiam.

Dark Raptor
    Guest

No prawie w szkołach. To oni wpadają do nas na Uniwerek :-)

meg11
    Guest

ooo Dark, a ja u nas dzis jakies przedszkole widzialam na wydziale, moze to te dzieciaki?

Dark Raptor
    Guest

Raczej nie. Mam zajęcia u nas w Zakładzie Ekologii. Jutro i pojutrze czeka mnie masakra :-)
    Najgorsze, że muszę zasuwać przez całe miasto ze zwierzyną w plecaku... a tu zima :-/
    Jakby współpasażerowie w metrze wiedzieli co wożę, to zawsze miałbym miejsce siedzące i dużo luzu dookoła

Atrax Robustus
    Guest

Dokladnie Double.
    Moze na samym poczatku, kiedy na forum bylo zaledwie lacznie z kilkaset postow, takie pytania o kedziorki nikogo specjalnie nie razily.
    Ja sam jak zaczynalem, to zadawalem glupie pytania, ale wtedy nie bylo jeszcze wystarczajacych materialow do "nauki", oprocz opisow.
    Obecnie archiwum postow (juz nawet nie mowie o FAQ) odpowiada na absolutnie wszystkie pytania poczatkujacych.
    Mozecie mi wierzyc, czy nie, ale za kazdym razem, jak wpisuje w search haslo, o ktore tzw, "poczatkujacy" sie pytaja, to znajduje z 8 odpowiedzi na ten temat.

Nie wiem, czy to co robie i jak to robie podoba sie innym, czy nie. Kazdy ma mozliwosc napisania jakiejs tam skargi do admina, wiec sami wiecie....
    Zreszta nadejdzie dzien, kiedy i tzw. "kedziorkowiec" widzac posta o pajaczku niejadku powie: " czytaj FAQ i archiwum".

A gdyby ta cala masa postow z glupimi (jak dla mnie) pytaniami nie zostala usunieta, to to bardziej przypominaloby chata, niz forum.

Zreszta na kazdej liscie dyskusyjnej wystepuje podstawowa zasada...
    FAQ(o ile jest), ARCHIWUM, a dopiero pozniej pytanie.

sqqter
    Guest

Co wy ccecie od kędziorkowców :P:P:P Sam zaczynam przygodę z kędziorami () I jakoś udało mi sie jeszcze ani razu nie napisać posta na forum pajęczaki. Zresztą każdy kiedyś zaczynał i pamięta pewnie swoje początki w terrarystyce ( Jezus, moj żółw wyszedł na kamień jest suchy i sie nie rusza pomocy :P itd itp) Także bardzo proszę o wyrozumiałość dla kedziorkowców. Ale pomysł ziu nie taki najgorszy ale kto by sie tego podjął ? :/ .
    Pozdrawiam
    Kamil

Ploplek
    Guest

Jak ktoś siedzi w tym temacie xxx lat to pewnie, że może wszystko na oko zrobić. Dla mnie na przykład taki termometr jest (był) niezbędny. Skąd niby miałem wiedzieć w jakiej odległości od żarówki ustawić pojenik, aby pajączek miał odpowiednią temperature???.

A prospos... Zwykły termometr akwarystyczny (do przyklejenia na szybie), po odpowiednim "skróceniu" skali idealnie trzyma się wciśnięty w "dziubek" na pokrywce od pojemnika na mocz. To tak na wszelki wypadek jakby jakiś "kędziorkowiec" tu trafił :-PP

Atrax Robustus
    Guest

Kedziorkowiec to nie czlowiek zaczynajacy od p. kedzierzawych, ale malo inteligentny typ, ktory nie rozumie skrotu FAQ, ani nie zna zasad rzadzacych sie listami dyskusyjnymi.
    :>

KoReXoN
    Guest

Ja bym założył odzielne forum, dla tych co mają kędziora, bohmei lub smithi L1/L3
    Kędziorkowcy by pisali tam, a ci co rostropniejsi pisali by w pajęczakach.

Uprawnienia umieszczania postów