Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wentylacja w terra

Wentylacja w terra

Siemka,

Słuchajcie, chciałem sie dowiedzieć jakie mogą być skutki zbyt małej wentylacji terra? Czy odbije sie to jakoś na zdrowiu zwierzęcia czy ono poprostu padnie po kilku dniach?
    Mile widziane porady i uwagi osób które same robiły swoje terraria (mam tutaj na myśli amatorskie rozwiązania sprawy wentylacji)
    Pytam z czystej ciekawości, moje terra ma dobrą wentylacje

Pozdroofka
    ----------------
    MareQ

gg 3427449

Re: Wentylacja w terra

skutkiem złej wentylacji jest zaduch w terra.mogą pojawi się procesy gnilne konarów, podłoża...szczególnie wrazliwe pod tym względem są kameleony

to akurat wiem chodzi mi o to czy będzie to miało w jakimś stopniu wpływ na rozwój zwierzaka?

-----------
    pozdroofka
    MareQ
    gg 3427449

Jesli chodzi o zwierzaka to bedzie wystepowac dusznosc. Zwierzakowi bezdzie sie cziezko odychac. U kameleonow sa objawani ze siedzi z otwartym pyskiem Tak jak powiedzial poprzedni rozmowca to przy zlej wentylacji wystepuje proces gnilny konarow, sciolki i wyposarzenia. Jesli chodzi o rozwoj zwierzaka tego nigdzie nie wyczytalem ale raczej tak.

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City
    gg1653654

Jeszcze moze sam zwierzak tez grzyba złapac, szczegolnie przy wiekszej wilgotnosci. Tak czesto dzieje sie np. u ptasznikow. U gadów moga wystąpic problemy z łuskami.

a moze ktos poda przyklady przy okazji jak uniknac zlej wentylacji?
    Moja agama nie siedzi z otwartym pyszczkiem, ale na zimne dmuchac nie zaszkodzi

Uprawnienia umieszczania postów