-
Re: c.d. "ŚWIĘTOCHŁOWICE - cała prawda "
Yhy rafnow mi o tym mówił że kupuje zwierzaki za granicą owiele taniej i tu sprzedaje drożej ale mi to nie przeszkadzało i miałem sobie kupić od niego pare zwierząt ale mieszka za daleko ...
-
Dejot co do ip podanego przez pepre to niby czemu nie powinien go publicznie podawac ? obawiasz sie czegos ? z reszta gdzie masz takie punkty prawne zabraniajace pokazywania czyjegos ip? poza tym jak ktos wie co z czym sie je to sam sobie sprawdzi jakie masz ip zadna filozofia, jesli chodzie o Rafnoe to jest on jak najbardziej spoko, mimo ze powiedzial mi cos czego od niego sie nie spodziewalem ale w sumie mial racje ale nie o to chodzi. Co do wypowiedzi Rafnoe o czechach, to jesli bedziesz chcial to pojedziesz cos kupic jesli nie bedziesz chcial to nie pojedziesz, to bylo jego zdanie, a Ty masz chyba swoje. Dejot gdybys znal sie na sieciach to bys wiedzial ze pol miasta nie moze miec tego samego ip. , no ale bronic sie jakos trzeba nie, tylko szkoda probojesz to robic nie wiedziedzac o czym mowisz i nie majac pojecia o sieciach. Co do organizatora to bym sie tym za bardzo nie przejmowal, ale na nastepna gielde Dejota bym nie wpuscil, moze nauczy sie kultury i trzymac jezyk za zebami, a jesli juz cos do kogos ma to niech pisze prywatnie a nie odrazu wali na forum i przy wszystkich oczernia. Dejot na przyszlosc po czytaj troche o sieciach i prawie zanim cos napiszesz .To na tyle co mam do powiedzenia
Pozdro for all
-
Metall widze ze pranwikiem jestes buhaha
Na gielde nie pojade juz do siwetochlowic wiec wyluzuj
Jakby kazdy mial widziec nasze ip to byloby ono widoczne na forum, to jest twoj numer identyfikacyjny w sieci i nie kazyd musi go znac, tak jak ikmie nazwisko adre s itp ...
Pol miasta moze nie ma tego samego ip ale ma je kilkadzieisat osob -moze u was na wiosce nie ma duzych sieci internetowych -u nas są .i wsyzstkie kompy siedza na jednym ip wyjsciowym , tzn jest kilka serwerow i na kazdym paredziesiat osob juz nawet nie orientuje sie ile ...dlatego np ban na jedna osobe zablokuje cala siec ...
metall niech sobie jezdzi kto chce na gieldy do czech i niech tez kupuje kto chce u typa-rafnoe , ja mam to gdzies to juz jest ich wybor .
JA TYLKO RPZEDSTWAWIAM WAM REALIA , TO ŻE NIEKTORZY GOWNO Z TERRARYSTYKA MAJA WSPOLNEGO A ZALEZY IM TYLKO NA KASCE I BEDA WCISKAC WSZELKIE WALY ZEBYS TLYKO KUPIL U NIEGO
MASZ TU CYTAT Z WYPOWIEDIZ RAFNOE :
"- wielu podziela twoje zdanie ale oni sa identyczni jak ty,zawracaja dupe przed gieldami emailami,o ceny,o towar a potem i tak kreca nosem, "
"JEZDZE DO CZECH NA GIELDY I ZNAM ICH CENNIKI I JUZ MAJA DROZEJ NIZ JEST U NAS."
Jeśli w to uwierzyles to chyba tez nie ams zpojecia o czeksich cenach , pzoa tym w pierwszej wypowiediz widac jak sie wkurza jak ktos sie o cos pyta , zbiera informacje a pozniej jednak rezygnuje np. po rpzmeysleniu zakupu ... bardoz mu to nie na reke bo mu do keisznei nie pcha ...
Koleś kupuje towar w czechach w ktorych jak twierdzi drozej jest i wpycha go wam mowiac ze tam nie kupicie taniej .... hAHA
Jest w Polsc kilku hodowcow ktorzy sa naprawde hodowcami , prowadza wlasna hodowle jest to ich pasją i naprawde przyczyniaja sie do rozwoju terrarystyki ..... ale sa tez ludzie nastawieni tlyko na robienie kasy i tak wlasciwie gowno wiedzace o hodowli .... tkai rafnoe ma sie za fana lampropeltisow a zamiast sam je wyhodowac to zwozi z czech zwykle sinaloe , żenada ...
nie bede sie juz wypowiadal w tym temacie , bo ja wiem i ci ktorzy sa w temacie to tez wiedza ...a reszta moze na to rpzystawac lub nie - zyjemy w wolnym kraju, ja tylko wyrazilem swoja opinie ,za ktorą obrzucono mnie blotem , bo komus to nie blyo na reke ...
-
SLUCHAJ DEJOT.JA SKONCZYLEM GADKI Z TOBA.INNI TEZ MAJA CIE DOSYC WIEC PROSZE NIE ROB ZAMETU BO OBRACA SIE TO PRZECIWKO TOBIE.GRANICE SA OTWARTE DLA WSZYSTKICH.WSZYSCY MOGA JEZDZIC DO CZECH I NA INNE GIELDY ROWNIEZ.W KONCU JESTESMY JUZ EUROPEJCZYKAMI.A NA MOJ LEB TO TE WSZYSTKIE GIELDY U NAS NIGDY NIE BEDA TAKIE JAK TE TAM ZA GRANICA.I NIE CHODZI TU O CENY,ORGANIZACJE I TYM PODOBNE SPRAWY.MY PO PROSTU JESTESMY POLAKAMI I NIC NIGDY TEGO NIE ZMIENI.
P.SO WSZYSTKICH:
GIELDA W PRADZE 19.06.2004 W EDENIE.
ZAPRASZAM WSZYSTKICH.CIEBIE DEJOT TEZ.
-
hehe tak trzymac
-
Z tego co wiem to np.Zbożówki classik są po 35-40zł, boa dusiciel młody ok 135zł, p.tygrysi 105zł ale nie jestem pewny, pseudokoralówki ok 120zł.Mi kolega ma przywieść samice boa ok 120cm za 150zł + 30 dla niego.To są ceny detaliczne, jak ktoś bierze więcej to owiele taniej.
-
zbozowki byly drozsze , przynajmniej ostatnio, nie wiem jak teraz, pseudokoralowki to sie zgadza-ale takie juz podrosniete
-
Jeszcze nie kupowałem tam zwierząt ale z tego co mi kolega opowiadał to wszystkie zwierzęta są zdorwe, czasami się trafi jakiś chory.Ceny mam od jednego Pana, który tu sprzedaje te zwierzaki na forum.( ceny sprzed 2 miesięcy)A pająków to jest tam dużo lecz ich cen nie znam.(niektóre dorosłe samice można kupić wmiare tanio)
-
ja wtrace swoje 3 grsze odnosie gieldy bylem w pradze w edenie i moze to przez to ze bylo zaraz pow wejsciu do uni ale ceny zwierzat byly dosc wysokie, spodziewalem sie wiele taniej
przykladowe ceny jakie pamietam zbozowka classic 800 k
snow 1000-1400
albino 1500k
boa c. imperator chyba gujanski byl sporo tanszy bo o polowe wychodzilo cos ponad 600zl ale np mlode moa teczowe najpospolitszy gatunek byly np drozsze niz w polsce!!
skorpiony imperatory dorosle po 290k cena pajakow nieznam aha kajman tez byl drozszy niz w polsce
ale za to myszy rewelacja po 5-7k
i ja bylem przywiolzem kilka sztuk zbozowek dla siebie i musze stwierdzic ze na jedno mnie wyszlo jak bym kupil u nas ale zobaczylem troche pragi i jest to piekne miasto miom zdaniem ladniejsze nawt od paryza wiec napewno tam wroce jeszcz niekoniecznie na gielde. aha i wybor byl mniejszy (wezy ) niz na poprzednich swietochlowicach
takie jest moje zdanie
-
a wy byle co piszecie byle postów nabic piszcie coś ciekawszego bo same nudy tylko na niego najeżdżacie POZDRAWIAM
Uprawnienia umieszczania postów