-
ŚWIĘTOCHŁOWICE - cała prawda
Dzisiaj na giełdzie chcielismy sprzedac swoją nadwyżke hodowlaną , stolik rezerwowaliśmy pare tygodni temu , kilka dni temu nawet wysylalem maila zeby sie upewnic czy jest rezerwacja , otrzymałem odpowiedź ,że TAK .
Na giełde przyjechaliśmy okolo godziny 10.00 , weszlismy na sale .okazało sie ze nie ma nas na liscie i stolika tez nie mamy .. Organizator WYWALIŁ NAS na jakąś inną podrzedną salę , na ktorej pewnie wiekszosc z was nie była , bo o niej nie wiedziała (jak np. moj brat ktory nie mogl nas znaleść)
Oprócz nas wyrolowano tak także kilka innych osob w tym naszych sąsiadów z południa (Czechów) , ktorzy byli oburzeni tak samo jak my i pewnie nigdy już do nas nie przyjadą .
Chociaż ceny mieliśmy niższe niż inni to sprzedaliśmy bardzo niewiele ...
Najbardziej wkurza nas to,że potraktowano nas jako drugorzędnych sprzedawców ,których można olać .Czechów też mi szkoda , bo mają troche daleko i paliwo im sie nie wroci pewnie .
Dobrze ,że w sumie mieliśmy tam tylko jakieś 35km , szkoda mi tych , ktorzy pokonali wiekszą odległość a tu taka porazka.
Jeszcze była ciekawa akcja jak jeden koleś z sali , na ktorej nikogo nie było ,za protekcją organizatorów jak sądze wbił się na dużą sale i dla niego jakoś stolik sie znalazł .
Wszedzie rządzą układy , nawet w terrarystyce nie mozna nic uczciwie zrobić...
TO TYLE Z PERSPEKTYWY SPRZEDAWCY
Teraz powiem pare słow jako kupujący ...
Wybór był tak naprawde niezbyt duży ,ceny średnie , myszy w ogole nie bylo a jak byly to drogie ....
Kupiłem troche świerszczy i G.toke ...
Napewno nigdy już nic nie bede sprzedawał na tej prymitywnej giełdzie , czasem mozna kupic coś bardzo potrzebnego , ale jak ktoś ma daleko to raczej odradzam....
-
Re: ŚWIĘTOCHŁOWICE - cała prawda
podejrzewam ,że cała ta polska szajka wywaliła czechów na osobną sale , bo stanowili konkurencje , zreszta tka jak inni .....
w sumie to walić to
Przybyłem zobaczyłem i wiem jak to wygląda
-
ja nienapotkalem na Czechów, a myszy kupilem byly po 1,50 kupilem ich 40 i jeszcze duzo jemu pozostalo do sprzedania...
-
jak ja patrzylem to msyzy juz nie bylo chyba .....choc 1,5zl to i tak duzo :/
-
po lewej stronie mial hodowca
-
Tez mnie wkuzyly te dwie sale o niczym nie wiedzielem bylem tylko na glownej sali. Niewidzielem żadnych oznaczen takich jak --> Sala 1, Sala2.
No i raczej czechy Juz sie wiecej nie pojawia na gieldzie, zrobia nam fajna opinie w Czechach o polskiej terrarystyce. :/
-
Organizator zadbał o rozwój polskiej terrarystyki wpuszczajac na sale swoich kolegow ,a czechow odstawił
Z czym do europy
-
a ja kupiłam pięknego regiuska na giełdzie za bardzo dobrą cenę poza tym sale były oznakowane (wisiały karki sala 1 i sala 2) widział obie sale, na jednej faktycznie Czesi z terrariami (bardzo ładne i drogie) kablami grzewczymi, kamieniami grzewczymi i całą masą kameleonków itp a na drugiej sali reszta ekipy z całą gamą zwierzyny. Myszek faktycznie było mało ale za to dość dużo gadzin (a przecież to była giełda terrarystyczna a nie giełda ssaków). Pierwszy raz byłam na takiej giełdzie i powiem że dość mi się podobała, zwłaszcza dlatego że było (jak na polskie warunki i poziom terrarystyki) dużo gadów w dośc rozsądnych cenach. w skali od 1 - 6 daje 4. Ale to jest tylko moje subiektywne zdanie tylko ze strony kupca.
pozdrawiam
-
Poprostu bali się konkuręcji.Wsumie dobrze że nie pojechałem, tylko stracił bym kase na paliwo i czas...
-
no jak ktos nigdy nie byl na gieldzie to pewnie bedzie mu sie podobac , a jak ktos bywa na prawdziwych imprezach tego typu to oceni to troche inaczej ...Szczegolnie jak chce cos sprzedac i nie ma ukladów z szajką terrarystów :P...
Aaaa, nie chce mi sie o tym gadać
Uprawnienia umieszczania postów