Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: CITES - co z tego wyniko

pylius
    Guest

CITES - co z tego wyniko

Cześć

Miałem napisac co wynikło z mojej sprawy, otóż:

Byłem umówiony z panią z urzędu na inspekcje węży w celu sfotografowania i zobaczenia gatunku który chce rejestrować, w środe o godzinie 12:00 przybyła pani z urzedu, ale hehe to troche śmieszne - razem z Nią przybyli panowie ze straży miejskiej i policji, prosto mówiąc - przybyła cała grupa funkcjonariujszy - brakowało tylko straży pożarnej .

Nikt z panów poza, jednym panem ze straży miejskiej nie wszedł do pokoju na jakieś oględziny - ale pokazałem wszystkie gatunki , pan sfotografował je i terraria , a pani z urzedu przedstawiła mi mój wniosek które zaniosłem wcześniej do urzedu i powiedziała czego brakuje - musze (albo i nie ) napisac w czym trzymam węże , nie tylko morelie ale kobieta poprosiła abym na wniosku napisał wszystko co posiadam i w jakich terrariach je trzymam.

Całą wizyta trwała może 20 min - a potem mój sąsiad pytał się czy to był nalot na lokalną mafię czy co ? W sumie to takiej akcji nawet w rodzinie Sporano nie widziałem chyba :-), bo najpier zebrali sie przed moją klatką czekając na panów z policji którzy zaparkowali pod moimy oknami a potem dzielnie ruszyli do mnie.

Po świętach wybiore się do urzedu ze skorygowanym wnioskiem , ale dołącze także prośbe o rejestr mojego regiusa - ciekawe czy znowu zrobią nalot aby obejrzeć który to.

Dodam tylko że podczas wizyty regius wymknął mi się z terrarium i powiedziałem, że jeden wąż gdzies pełza po miszkaniu - ciekawie zareagowali :]

Trzymajcie kciuki za mnie , może kiedyś ta rejestracja dojdzie do skutku ;-)

Re: CITES - co z tego wyniko

heh, jak o taka jazda to może ja tesh zarejestruję swoje zwierzaki:P

Sklipkan
    Guest

W moim 10-cio pietrowym bloku,stare dewoty po takiej inspekcji mialyby gadania na najblizsze kilka lat !!!

dobreeeee heh, nastepnym razem przyjda z psem tropiacym by w razie ucieczki jakiegos gada mogli go szybko wysledzic i zlikwidowac ewentualne zagrozenie ataku ze strony niepochamowanej krwiozerczej bestii ))))))))
    Bede trzymal kciuki
    Pozdrawiam Nazer.

Powodzenia Pylus, Porąbane, oj porąbane jest w Polsce.

Hehe.. na prawdę świetna historia. Mogłeś zainstalować ukrytą kamerę Na szczęście jesteś chyba pierwszym w Polsce hodowcą, który został tak potraktowany. U mnie wystarczy tylko złożyć podanie o rejestracje i po 2 dniach już zwierzaki są zarejestrowane (CITES'owe).

Pozdrawiam
    Leny

To jak juz tak gadamy to ile taka przyjemnosc kosztuje?
    Chcial bym zarejstrowac kameleona Jemenskiego

doro
    Guest

ja chyba sobie zarejestruje ctenosaua similismam nadzieje ze niebede mial takiego nalotu

Pylius.
    Z tego co sie orientuję nie mają prawa zmuszać cię do zgłaszania a zwłaszcza rejestracji zwierząt nie będących przedmiotem (brzydkie okreslenie w stosunku do żywych stworzeń) ustawy. Powinny ich interesować jedynie gatunki podlegajace ograniczeniom. TYLKO TEGO WYMAGA USTAWA. Takie działanie jest co najmniej naciągane.
    Proponuję pokazać im wydruki ze strony: http://www.terrarium.org.pl/index1.html To ich pewnie troche przerazi ale może wreszcie zobaczą o co chodzi.

Zgadzam się z Frytą! Pylius nie daj się wmanewrować! Rejestruj tylko gatunki które tego wymagają, nikt nie ma prawa wymuszać na Tobie czegoś o czym nie mówi ustawa. Jeżeli twierdzą inaczej niech pokażą Ci to w ustawie bądź pokażą pisemny nakaz rejestracji i opisów terrariów. Nie zgódź się na jakiekolwiek opisy co i w czym trzymasz bo za jakiś czas może to byc materiał przeciwko Tobie. Olej ich!
    Złożyłeś wniosek - to był Twój obowiązek, w terminie 30 dni masz dostać pisemną odp na jego temat (marzenie..).
    Jakikolwiek dokument z opisem innych gatunków podpisany przez ciebie może się stać przyczyną nalotu Sanepidu, Zielonych i Radio Maryja - pamiętaj węże to symbol Szatana!
    Absolunie bym się nie zgodził na cokolwiek o czym nie mówi ustawa, poproś o podstawę prawna!

Uprawnienia umieszczania postów