Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Dekoracje - tło, zaprawy... etc.

Re: Dekoracje - tło, zaprawy... etc.

inne uwidaczniajace tło
    Gregory

murinus to waz??
    z tego co wiem to tak sie nazywa pajak...
    ale moze waz tez

gregory: pwiedz jak by to sie mialo jkesli by po tym splywala strumykiem woda? Takie cos chce wykonac lecz z calej plyty stropiany wypalanego i czyms pokryte i posypane piaskowcem. Tylko jak to bedzie wspolpracowalo z woda? Czy nie bedzie mi odpadac piaskowiec w miejscu gdzie bedzie plynac woda?
    Musze przyznac ze ladnie ci to wyszlo

pylius
    Guest

Cornie - eunectes murinus - anakonda zielona

Gregory - pomysl i wykonanie mi sie podoba , na pewno zastosuje to w jakims terrarium o typie pustynnym.

Dzieki all

obawiam się że jesli bezposrednio po tak zrobionej ściance puścisz wodę to może zmyc piasek, ale jeśli korytko do spłwu wody zabezpieczysz np. lakierem to dlaczego nie. Nie robiłem takiego doświadczenia. Napisz jak sprawdzisz efekty
    Gregory

Jak masz takie duze terra i wylepisz je kamieniami to pod ich ciezarem moze się zawalić, nie mówiąć już o tym, że z Twoją muskularną klatą (prezentowałeś ją o ile pamiętam na zdęciu z kędziorkeim) będziesz miał kłopoty z przestawieniem tego terra - z doświadczenia wiem że kamienie może są fajne ale kiedyś mało nam z kudłatym przepukliny nie wyskoczyły przy przenoszeniu terra ze ścianą z kamieni.... Spróbuj zrobić ścianę z kształtowanych płyt styropianowych pokrytych zaprawą (Cekol i klej gipswy) będzie lżejsze (w razie czego łatwiejsze do demontażu), trwałe i przy odrobinie wprawy możesz nadac temu dowolną formę i kolor.

pylius
    Guest

Cześć

Nie zależy mi na mobilności , terrarium jest zbudowane z myśla o jego nie przenoszeniu . Zastanawiam się nad styropianem i pokryciem go farba Dulux , lub czymś się nadającym do tego. Na kamieniach mi nie zalezy, chodzi mi tylko o ładne dekorację.

Uprawnienia umieszczania postów