Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Oddam Samca za pół kokonu. :)

KoReXoN
    Guest

Oddam Samca za pół kokonu. :)

NIe rozumiem jedej rzeczy. Jak sie narodził pomysł, żeby oddawać samce za pół kokonu? Przecież lepiej wybulić te 30/120 zł NIż potem oddawać pół kokonu o równo wartości np 1000zł lub wiecej. Nie wiem, czy ktoś wchodzi w takie układy wogóle. Chyba, że ktoś nie ma na samca. I bierze go jako porzyczkę z oprosentwaniem 2000% w skali 2 miesiecy. CO ZA BZDURA!! TOTALNY ABSURD!

ironkapela
    Guest

Re: Oddam Samca za pół kokonu. :)

Moze ktos np nie mysli o korzysciach finansowych

SpN
    Guest

albo nie każdemu sie chce odchowywać np 500 pajaczkow wiec te 200 moze oddac

tosik
    Guest

ale glupi watek zalozylas boze ;/jak ktos niema kasy potrzebuje samca do daje czesc kokonu normalne i niewiem co Ci do tego i tak sie bulwersujesz jak by to cos strasznego po co kupywaz skoro mozna dac kilka mlodych

greet

wh6fxe
    Guest

wg. mnie pol kokonu to za duzo. samiec jest sporo tanszy wiec zarobek powinien byc mniejszy (no to tez zalerzy kto trzyma mlode i wklada pieniadze na ich utrzymanie)

Adamek
    Guest

ale jeśli ktoś ma jedynego samca który akurat jest gotowy do kopulacji np chromki blondi lividum V.playtomma albo innych rzadkich ptasznikow to sie uprze że nie sprzeda tylko że pół kokonu chce. Jeśli gdzie indziej nie znajdzie samca to jest raczej skazany na oddanie połowy pająków

wienio
    Guest

1) to że dopuściłeś pająki wcale nie musi oznaczać kokonu bo np samica może wylinieć wcześniej
    2) nawet jeśli masz ten kokon to nie wiadomo czy coś z niego wyjdzie
    3) samica mozę zjeść samca jeszcze przed kopulacją
    4) kupując dorosłego samca nigdy nie masz pewnośći jaki jest stary i czy jest w stanie zapłodnić samiczke
    5) może poprostu zależy Ci na rozmnożeniu pająków, a nie na zysku

fibus13
    Guest

przeciez i tak wlascicielka samicy moze powiedziec ze w kokonie bylo tylko 50szt i dac wlascicielowi samca 25szt i cześć

rastafaq
    Guest

Od strony finansowej moze i jest to nieoplacalne, ale tak jak pisze wienio, niczym nie ryzykujesz, a jak masz kilka kokonów to tez jest przy tym sporo roboty, a i tak nie sprzedaż tego hop siup, wiec zabawy masz nawet na rok z samymi mlodymi wiec lepiej sie ich troche pozbyc.

KoReXoN
    Guest

JA wole dać niższą cene i pozbyć się ich w 24h. Dobra nieważne. Mimo wszystko smieszą mnie takie oferty.

Uprawnienia umieszczania postów