-
Re: A MOŻE BY TAK W TORUNIU!?
jak Toruń zacznie się rozwijać to zamieni się w bydgoszcz..
-
WRONG!!! Toruń ma historię. I starówkę wpisaną na listę dzidiedzictwa kulturowego UNESCO. Czyli naszej kochanej starówce nic się nie stanie,a i mentalność torunian także pozostanie nie naruszona. Bydgoszcz (bez obrazy) nie umywa się do Torunia, a ten jej rozmiar nic nie znaczy bez solidnych podstaw jakimi jest historia. Ja nie chcę w toruniu hipermarketów! Ja chcę duży Empik, Multikino, porządny stadion żużlowy i hokejowy, oraz więcej dobrych sklepów.
Otaku
-
mentalność zdecydowanej większości torunian już jest naruszona.. a rozwój miasta to nie tylko stadiony i empiki.. przede wszystkim chodzi o miejsca pracy.. a ponieważ w toruniu ich brak, to wielu młodych ludzi po zakończeniu edukacji pragnie się z niego wyprowadzić(i bardzo dobrze)
-
Czemu "i bardzo dobrze"? Takie placówki to właśnie miejsca pracy, chociarz napewno nie zaspokoją one dużego na nią w naszym mieście zapotrzebowania (( Wyprowadza się, bo faktycznie nie widzi w Torcu żadnych perspektyw zawodowych, ale można to zmienić. Co prawda zmiany te zależą już od polityki władz Torunia, ale ja poprostu głęboko wierzę, że nasze kochane miasto da się wypromować na aglomerację, która spokojnie będzie mogła przytrzeć nosa kilku sąsiednim i przodować (jak to brzydko brzmi :P ) w regionie. Mamy ku temu idealne warunki. Poprostu trzeba miasto wypromować wśród odpowiednich ludzi, którzy mają kapitał i skłonni są zainwestować w taki właśnie miasto przeczuwając większe zyski.
Otaku
PS w ramach czynnej promocji torunia podają link do oficjalnej strony www naszego miasta http://www.wirtualnytorun.pl/
-
dobrze, bo dzięki temu wyprowadzają się wszyscy prymitywni techniawkowcy, którzy nie czują żadnego sentymentu do tego miasta.. skoro chcesz robić z torunia aglomerację, to znaczy, że podobają Ci sie miasta w stylu bydgoszczy...
-
HAHAHA HA!!! Aglomeracja to każdy zamieszkany obszar. Możemy mówić o aglomeracji warszawskiej, łódzkiej, lub pcimia dolnego ^_^ Techniakowcy.... w sumie to ja też za nimi nie przepadam, ale chciałbym żeby Toruń się rozwinoł, a nie był malutką mieścinką jaką jest teraz. Owszem ma to swoje uroki, ale na dłuższą metę nie przysłuży się miastu i jego mieszkańcom. Powtórzę jeszcze raz, bo widze, że nie podkreśliłem tego dośc wyraźnie w poprzednich moich wypowiedziach: nie porównuj mi tu Bydgoszczy z Toruniem, bo to 2 zupełnie inne klasy miast. Miasto z bogatą przeszłością i tradycjami regionalnymi i miasto industrialne powstałe w ciągu ostatnich 200 lat.
Otaku
-
chodziło Tobie przecież o aglomeracje, która przytrze nosa sąsiednim.. podałem więc przykład jednej z nich.. bydgoszcz.. toruń nie przysłuży się miastu? - nie rozumiem.. jeśli się toruń rozwinie to powstanie z niego coś w rodzaju bydgoszczy.. siedziby wielu firm przenoszą teraz z torunia do bydgoszczy.. jeśli toruń się rozwinie to będzie w nim pełno różnych firm i fabryk, a mało ciekawych rzeczy.. idę do budy na poprawkę z fizyki :P
-
Jak pisałem, że nie przysłuży się miastu to miałem na myśli na dłuższą metę nie prztsłuży my się to, że jest takim zadupiem. Poza tym tak żeśmy zakręcili, że już w sumie nie wiadomo o co chodzi. Ten post miał na celu zorganizowanie toruńskich pajęczarzy, a nie upubplicznienie naszej małej sprzeczki. I tak się nawzajem nie przekonamy co do racji swoich stanowisk. Uważam sprawę za zakończoną - ludzie wypowiadajcie się tu na temat postu i nie bierzcie przykładu ze mnie i z MAjStERka ^_^
Otaku
-
ze mnie macie brać. z niego nie bierzcie
-
Gadacie o urbanizacji czy robicie meeting hodowców...? :/
Uprawnienia umieszczania postów