-
Re: Recezje z I Ogólnopolska Giełda Gadów i Płazów
Miejsce organizacji było faktycznie do bani- taka giełda powinna się odbyć w większym mieście. Wszystkim byłoby wygodniej.
Jednego nie rozumiem- jakim cudem na giełdzie płazów i gadów znalazły się owady? Albo mam braki w biologii albo kogoś porąbało. Można było kupić modliszki, ale żadnego sprzętu dla wodnych zwierzaków. Żółwi było jak na lekarstwo, o wodnych już nie wspominając. I dlaczego te zwierzaki były przez cały dzień przetrzymywane w tak skandalicznych warunkach? (wyjątkiem jest dla mnie jedynie wystawca ze stoiskiem tuż przy wejściu po prawej)
Dobrze by było przed giełdą zebrać informacje od wystawców i opublikować np. na tej stronce to co będą wystawiali. Ja straciłam mnóstwo czasu, bo jechałam tam tylko ze względu na żółwie wodne, a zamiast nich zobaczyłam pająki.
A, jeszcze jedna uwaga- stoiska powinny być większe i bardziej od siebie oddalone. Przy tej ilości zainteresowanych nie dało się przepchać, nie mówiąc już o rozmowie z wystawcą.
Niemniej jednak, organizatorowi należą się podziękowania za poświęcony czas i uwagę. Następnym razem na pewno będzie lepiej.
-
Czesc
Ja jestem zachwycony gielda. Bylo mega cudownie, tyle zwierzakow roznych gatunkow. Fakt, troche ciasno bylo ale to nie najwiekszy broblem. Ja sam kupilem modliszke i jestem zadowolony, owdow duzo nie bylo (bo prawie tylko modliszki) ale ogolnie gielda odnisla wielki sukces. Wielkie podziekowania dla organizatorow. Takie gieldy powinno sie organizowac czesciej (najlepiej na slasku hehe), kwartal to zdecydowanie za malo.
=================================
Brachypelma smithi L2 - "Spike"
Brachypelma vagans L1 - "Mike"
Hierodula membranacea L1 - "Eliza"
Pozdrawiam wszystkich terramaniaków
-
ze niby nie bylo problemu? Nook nie przesadzaj jestem ze slaska i gdyby nie jeden ludz autor mapki z nami nie szedl to bladzilibysmy ze 3 godziny w paskudnej pogodzie z paskudnym kacem (w moim przypadku) i nie dotarlibysmy pewnie wogole :/
nawet teraz jakbym miala tam znowu dotrzec to
1. zgubilabym sie
2. zabiliby mnie na tym dworcu :/
-
blah i bede kombinowac niewiadomo jak jeszcze przesiadac sie 10 razy jesli moge bezposrednio...
a poza tym nie lubie tramwajuf :P
ja dopisze si ejeszcze do blacka ze orpocz dworca gdzie zastanawialismy sie czy w leb zaraz nie dostaniemy to i samo dojscie na gielde tez bylo przez piekne miejsca gdzie po drodze 2 razy zostalam zaczepiona glupimi haslami, a zaloze sie ze gdybysmy szli mniejsza grupa skonczyloby sie na tym ze zwiedzilabym swietochlowickie pogotowie a nie mdk :/
dlatego maly apelik jakby z czasem szlo przeniesc gielde w bezpieczniejsza okolice slaska :P ja rozumie ze w swietochlowicach ceny nizsze i wiele plusow moze sie znajdzie, ale jak miejscowi menele nas pozabijaja nei bedzie nas tak duzio za rok naprzyklad
-
Eno nie przesadzaj... wyszłem z dworca poszłem prosto w lewo i w prawo z 500 m i bylem na giełdzie bez żadnej mapki...... jeden jedyny park trudno go ine zauważyć.
Pozatym byłem tam dośc wcześnie wiec kręciłem się sporo czasu po okolicy sam i nikt mnie nie zaczepil.... poprostu sie tak gapią bo to są ludzie z zapadłej dziury i nie mają co robic.
Aha gdyby giełda była zorganizowana np w centrum Katowic a nie w centrum Świetochłowic to podejrzewam że wynajem lokalu by mocno zaingerował w cenę wstępu (który tym razem byl darmowy)
-
hehs nom widocznie wygladasz normalnie :P i nie przyciagach nieszczescia na kazdym kroku...
a ja rano nie moglam byc na gieldzie wiec bylam po 15tej prawie o 16tej
i jakos hasla "brudasy" itp mnie nie bawia zwlaszcza jak debile z zapadlej dziury myla metala z punkiem a wygladaja tak samo jak sterydy z centrum kato :P
-
hehe
-
Mimi masz chyba szczescie ze Cie nie zabili!
-
eeeeeee przesadzacie..... byl "lajcik", napewno bylo tam bezpieczniej niż w Bytomiu, czy Piekarach Śląskich (a to tylko pare km dalej) !!!!
-
Giełda byla świetna bardzo mi sie podobalo i juz się nie umiem doczekac do nastepnej.
Nastepnym razem (marzec) ma byc podobno na dwuch salach!
A wiec nie bedzie juz problemu z dostaniem sie do stoiska.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów