-
Re: TARGI WE WROCŁAWIU
Nic z tego nie rozumiem - dr Jarek (pełnomocnik PST na Ślask) organizuje spotkanie 06.09. ,a na stronie www.terrarium.org.pl (forum) napisali mi ,że :
"Targi Zoologiczno-Botaniczne INTER ZOO - BOTANICA 2003 odbędą się w Hali Ludowej we Wrocławiu w dniach 12 - 14 września 2003.
Bliższe informacje o samych targach znajdziesz na stronie:
http://www.wigor-targi.com/interzoo/index.php
PST nie będzie miało swojego stoiska, ale zamierzamy się spotkać w sobotę w jednej z sal prelekcyjnych, m.in. w celu omówienia tego, co robiliśmy w ciągu ostatniego roku. Chcemy również zaprezentować zdjęcia konkursowe, które zostały wybrane do pokazania na wystawie."
Czy to są już jakieś podziały w ramach PST czy po prostu brak organizacji chciałem się wybrać na tą "impreze" ale mam 200km w jedną strone i nie za bardzo mi się chce jechać na darmo.
-
Oficjalne spotkanie PST odbędzie się 13 września -sobota w Hali Ludowej w ramach Targów Inter ZOO-Botanica.
Nic nie stoi na przeszkodzie,aby terraryści spotkali się również na drugiej (wcześniejszej) imprezie (rozdział wprowadził nieco zamieszania), szczególnie jeśli termin 12-14.09 jest dla niektórych nieosiągalny.
Mam nadzieję,że wybrany przez PST termin spotkania 13.09. będzie dla większości zainteresowanych dogodny (szczegóły na www.terrarium.org.pl)
Do spotkania-Piotr Stanisławski/ Prezes PST
-
We Wrocławiu odbywają się 2. imprezy targowe Pierwsza w halach IASE (bezpośrednie sąsiedztwo Hali Ludowej) w terminie 5-7.09.2003 gdzie odbędzie się (jak wynika z listy chętnych) Ogólnopolskie Spotkanie Miłośników Terrarystyki> Organizatorzy tej imprezy skontaktowali się bezpośrednio ze mną i zaproponowali współpracę w organizacji, darmową salę, nagłośnienie, możliwość ekspozycji zwierząt itp. Druga impreza odbywa się tydzień później w Hali Ludowej. Odbędzie się tu jako impreza towarzysząca spotkanie członków i sympatyków PST. Niestety nie otrzymałem zbyt wielu informacji (szczegóły, program) nt. tego spotkania ani od organizatorów Targów ani od Zarządu PST. Poza informacją w sieci. Oczywiście jeśli organizatorzy skontaktują się - chętnie W MIARĘ MOŻLIWOŚCI pomogę. Postaram się być aktywnym uczestnikiem obydwu imprez. Nigdy za wiele spotkań i rozmów!
-
Nie ma podziałów w PST.
Jest jedynie brak obiegu informacji I niejasny podzial zadań i kompetencji, To nie tragedia. Bardzo się cieszę, że w odróżnieniu od ubiegłorocznego spotkania jest więcej ludzi do pracy.
Nie ma sprawy CHĘTNIE POMOGĘ.
-
Jeszcze jedno.... W trakcie spotkania w IASE (06.09.2003 godz12:00) chciałbym zaproponować otwartą dyskusję nt. przepisów rejestrowych tak ustawy o ochronie zwierząt jak i opublikowanego nowego projektu zmian w w/w ustawie moim zdaniem jawnie dyskryminującego prywatnych właścicieli zwierząt "terraryjnych". Mam nadzieję, że efektem tego spotkania będzie "List otwarty miłośników Terrarystyki" do Ministerstwa Środowiska RP zawierający m.inn.prośbę o ujednolicenie i jednoznaczne wyjaśnienie przepisów prawa związanych z posiadaniem/zakupem na terenie kraju zwierząt objętych międzynarodową ochroną CITES. Konkretne zajęcie się tą sprawą obiecałem wam jeszcze przed wakacjami. Im więcej nas będzie tym głośniejszy będzie głos terrarystów. Jak na razie tego głosu nie było słychać wogóle.......
-
Witam chciałbym się zapytać ile kosztuje wejściuwka normalnie na te targi i czy ci którzy zapisali się na liste będą mieli wejściuwke za fri czy jak bo niekontaktuje
-
Chyba że wykorzystamy identyfikatory z zeszłego roku ;P.
-
jak by ktos mogl tak powaznie odpowiedziec: czy wjazd na targi 6wrzesnia2003 o godzinie 12.00 bedzie platny? jezeli tak to ile? z gory dziekuje
-
ludzie wytłumaczcie mi jak to jest możliwe że najpierw mówiło sie o spotkaniu we wrocławiu 6 września , teraz pojawiła sie data 13 września //wybaczcie ale niewiem o co tu chodzi ???
NIECH KTOŚ WRZESZCIE ODPOWIE CZY UCZESTNICY SPOTKANIA BEDA MIELI WSTĘP NA TARGI ZOO-BOTANICA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w zeszłym roku było zamieszanie z organizacją ale jak narazie to spotkanie przebija zeszłoroczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
brak odpowiedzi na Twoje pyt. OBMAB oznacza iz wejsciowki na targi nie sa za fri, tak mysle.
Dla pozostalych mieszkajacych we Wroclawiu: zakupcie piatkowy Wieczor Wroclawia( to nie krypto-reklama) i sprawdzcie na ktorejs ze stron czy jest umieszczona inf.,ze z ta gazeta wjazd na targi darmowy,zwykle tak jest. Ale raczej dotyczy to targow 12-14 09.
Uprawnienia umieszczania postów