-
Re: POMOCY! co mam zrobić z TAKIMI rodzicami?
Nic juz nowego nie moge powiedziec. Wszysty powiedzieli to co i jak Powiem jak bylo umnie. Jak zaczolem pracowac w sklepie zoologicznym chialem wykupowac wszystkie zwierzaki, jak by mi malo bylo w domu Od dzieciaka zawsze cos mialem, a bywalo tez ze bylo tego sporo. Kupilem se kameleona jemenskiego, moj blad byl taki ze zaczolem od kaca Najpierw zwierzak pozniej terrarium. Ale w ciagu 2dni bylo terra. male ale dobre jak na miesiac. Zaczelo mnie to tak wciagac ze zrobilem terra. tak wielkie jak tylko moglem (dzis okazuje sie ze mi nie wystarcza) 60x50x90 i dotego nastawke podobna wymiarami i calosc z szafko wynioslo 2,5m Czyli jeden rog pokoju zajety. Mama oczywiscie protestowala ze nie chce kameleona, wynikalo to z tego ze jaet to zwierze egzotyczne! Nieznane, tylko z telewizji i tyle. Pozniej chialem sciagnac jeszcze weza lecz mity o tych gadach i ukazywame w zlym swietle wzbydza w mamie strach. Powiedziala tak: Wyzuce ciebie z tym wezem. Teza jest nastepujaca: Mnie nie wywali bo mnie kocha a weza do reki nie weznie! Lecz skaczylo sie ze nie mam kasy na tego gada
Powiem Ci Madziu (?) tak: Jesli jestes jeszcze mloda i uzalezniona wylacznie od rodzicow, to przeysl czy bedzie cie stac na utrzymanie zwierzaka (kupno swierszczy) , jest to kosztowna zabawa bo 10zl. co tydzien lub dwa tygodnie to nie jest tak malo Sam tego doswiadczylem z poczatku. Dodam tylko jeszcze ze mama sie tak zafascynowala ta gadzina ze wiecej czasu spedza przynim niz ja! Nie mam nic do roboty przynim, sprzatniete, zraszane, nakarmione Nawet swierszcze po chacie biegajace jej nie przeszkadzaja (no moze nie do kaca), ale przywykla do tego.
Wiec trzymam kciuki za ciebie eby ci sie sudalo. Prosze tylko zebys zaczela od terra tak duzego jak to tylko mozliwe a poznij zwierzak!
Pozdraiwma!
Dawid
Kameleon
3City
gg1653654
Uprawnienia umieszczania postów