-
"Jeśli nie chcesz mojej zbubu krokodula daj mi luby..."
Mam pytanie do ludzi już doświatczonych chodowlą krokokodyli. Chciałem rozpocząć za jakiś czas bo rozumiem że to wymaga sporych przygotowań chów jakiegoś małego kajmana. Interesuje mnie gdzie można znależć informacje dotyczące gatunków tych zwierząt. Jakich to wymaga pieniący a pewnie nie małych i przestrzeni. Widziałem terrarium dla kajman na wystawie sklepu ''Zoo natura" w Geancie w Warszawie ale miał tam od bardzo nie wiele przestrzenie troche wody i lampke promienik podobnych wielkości jaki e ma mój stepowy. Na mój rozum i doświatczenie terrarystyczne to terrarium było za małe chociaż moge sie mylić.
-
Re: "Jeśli nie chcesz mojej zbubu krokodula daj mi luby..."
Daj sobie spokój z kajmanami. One wymagają dużych przestrzeni, to nie będzie terrarium tylko wybieg. Kilka metrów kwadratowych powinna zajmować część wodna, podobnie część lądowa. Jesteś w stanie zapewnić mu takie warunki? Pomyśl ile może kosztować stworzenie czegoś takiego, powinien istnieć stały przepływ, wymiana wody. To już jest wyższa szkoła jazdy. Szczerze odradzam.
Pozdrawiam
Leny
-
Witam!
hm polecam ci ta stronke jest wszytko opisane naprawde dobra stronka http://www.algonet.se/~prl/croc/ . Ja tez mam w planach kupic Caimana i mam zamiar zrobic osobny pokoj dla niego )
-
w ogrodach zoologicznych kajmany sąw mąłych pomieszczeniach.
kjajmany odradzam trzeba kupe kasy pokować w chociażby wyżywienie stfora i wogule woda prąd niebezpieczenistoo ODRADZAM.
-
Tego że to musi być pokuj a nie terrarium to sie domyśliłem. Przeczytam tą stronke i będe sie zastanawiał. A to i tak minie ładnych kilka lat.
-
buahahaha zastanawiać sie kilka lat dobre mi DD
-
Nie zastanawiać sie kilka lat tylko kilka lat zbierać kase i przygotowywać pokuj-terrarium
-
tyle lat to chyba nie warto.
-
Dużo, również szczegółowych informacji o krokodylach na:
http://www.crocodilian.com/
Uprawnienia umieszczania postów