Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Leon;(;(;(;(

Re: Leon;(;(;(;(

Brawo SpN. Ja tym bardziej teraz bym go nie sprzedał. Ja sobie nie wyobrażam że po czymś takim bym się chciał go pozbyć. Nie znam się na legwanach ale ogonek to chyba nic strasznego. Nie sprzedawaj go tylko kochaj go dalej, wkładaj jak najwięcej serca a leg wydobrzeje

Chcialem aby leg byl caly zdrowy od glowy do konca ogona lecz sie nie udalo! wiem ze to z mojej winy gdyz nigdzie o tym nie doczytalemwarunki ma takie jak powinien miec i caly czas go obserwuje jak sie zachowuje i czy ogon odrasta.widze ze zaczal sie goic. pozdrawiam

Oddac legwana, to bardzo zły pomysł. Kochasz choc troche swojego lega ?. Chyba w waszych kontaktach jest cos nie tak. Ja mam gekona toke i jak sie czegos wystraszy na podwórku albo ktos obcy go wezmie to ucieka do mnie, na ramie, rzadziej chowa cie w dłoni. Teraz juz sie nieboi. Wie ze na obcym terenie ja jestem dla niego schronieniem. Teraz jak jest na moim ramieniu to sie niczego nie boi, a jak cos mu sie nie spodoba to przytuli sie do mojego karku. A mam go od pół roku.

Jak chcesz wychodzic z legwanem to on powinien miec większe zaufanie do ciebie. A legwan to jest łatwiejsze zwierze do oswojenia niz toke. A ogon odrosnie. Nie zapomnij mu podawac witamin, odrzywek zeby ogon zdrowo rósł. Teraz szczegulnie ich potrzebuje.

Na przyszłosc jak jaszczurka straci ogon albo będzie miała inne rany to w celu odkarzenia posmarowac zranione miejsce " wodnym roztworem fioletu gencjanowego" ( uwaga: fiolet bardzo farbi ubrania)

A słyszałeś takie mądre powiedzenie "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie"? Całkowicie oddaje twoją sytuację. Jeżeli go sprzedasz okaże się, że nic, kompletnie nic nie był dla ciebie wart! Przepraszam za ostre słowa ale niestety tak jest. Masz teraz mu pomóc w dojściu do zdrowia, a nie "wymieniać na nowszy model". Całkowicie zgadzam się z Gdanszczanka. Postaw się po prostu w sytuacji zwierzaka, mnie by było bardzo przykro ... Ogon się zaczął się już goić, no to tylko patrzeć jak odrośnie! Co z tego żę już nie taki piękny? Będziesz miał o czym opowiadać, pochwalisz się że mimo tego wypadku zapewniłeś mu opiekę i pokochałeś takim jaki jest. Wierz mi nie tylko dla zwierząt to bardzo ważne. A tak nawiasem mówiąc: Legwaniarze cieszmy się że ogony naszych pupili wogóle odrastają! Pozdrawiam i nie trać wiary! Niech moc będzie z tobą!

Jestem przerażony... Toke, legwany na dworze?? Bez wolierek, zabezpieczeń?? Luzem? To nie są psy, żeby przybiegły, bo maja zaufanie. Przerażone uciekną gdzekolwiek i można już ich nie znaleźć.

Włos się jeży, jak się to czyta. Kompletna ignorancja. Tego typu ludziom proponowałbym zakup pluszowych zabawek. Jest bardzo dużo modeli, a jak się ogon urwie, można przyszyć. Toke to gekon który nie powinien być w ogóle noszony na rękach !

Nie jestem idiotą. Toke nie biega swobodnie po podwórku zawsze mam go na ręce albo na ramieniu. A to ze ucieka do mnie miałem na mysli ze jesli ktos inny go trzyma to chce isc do mnie. Swobodnie puszczam go w pokoju i to nie na podłodze zeby go nie nadepnąć

Dlaczego nie powinien byc noszony na rękach, w czym sie rózni od innych gekonów. Jest agresywny do ludzi ? - to dzikie toke są agresywne a mój jest OSWOJONY. Mało kto ma tak oswojone gekony lamparcie.

Robert M przeczytaj jeszcze raz uwaznie mojego 1 posta napisalem tam, wyraznie ze poszledlem po woliere i potem dopiwro po lega!! Dziekuje wszytkim za rady co do tego jak go wyleczyc i jak mu pomodz! Leg Zostaje u mnie lecz zastanowie sie nad partnerka dla niego. pozdrawiam

Przeczytałem i nadal nie pojmuję. Nie zdecydowałbym się na noszenie legwana na głowie, gdzie nie mam nad nim żadnej kontroli ! Zawsze legwana do woliery przenosiłem w rękach schowanych w skórzanych rękawicach.

Jarych no to już dużo lepsze rozwiązanie niż pozbycie sięgo

Uprawnienia umieszczania postów