Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Leon;(;(;(;(

Leon;(;(;(;(

Witam. Mialem nadzieje ze nigdy w zycie nie bede musial zakladac tematu w tym dziale! Ale niestety teraz tak sie stalo! Cala przygoda zaczela sie tak. Wstalem rano zjadlem sniadanie itd. Nom i spostrzeglem ze jest piekna pogoda i swieci slonce wiec pomyslalem ze dobrym pomyslem bedzie wziecie lega na dwor. Wiec poszedlem do garazu wzwielem woliere i poszedlem po legwana do domu i tu zaczal sie dramat! Gdy wyszlelem na dwor przez pierwsze 15-20 sekund bylo wszytko ok jak co dzien kiedy wychodzielm z nim na dwor. Lecz wtedy nie spodziewanie leg skoczyl na ziemie i zaczal uciekac!;( Skoczyl z 190 cm bo mam prawie tyle wzrostu a siedzial na glowie jak zawsze gdy wychodzilem na dwor lecz nigdy nie bylo takich problemow! Nom i uciekl i sie schowal w szczelinie miedzy garazami i wystawal tylko kawalek ogona wiec postanowilem bo nie bylo innej mozliwosci! Sptobowac go delikatnie wyciagnac i tu sie bardzo zawiodlem na mojej wiedzy!;( nie przeczytalem i tez nie wiedzialem ze legwany potrafia gubic Ogon....;( podczas tej proby tak sie stalo i leg poscil ok 15 cm Ogona!;( nie wiem co dalej mam zrobic!? strasznie mnie to gnebi i boli ze z mojej niewiedzy zwierz cierpi i ze tak sie stalo i nie moge wybaczyc sobie tego bledu! pozdrawiam

Re: Leon;(;(;(;(

Moja rada nie sprzedawaj go i opiekuj sie nim dalej!! mialem podobne zdazenie ale legwan puscił ogon sam!! po 2 mieciacach odrosło 2cm!!

Zawsze przestrzegam przed wynoszeniem legwanów na dwor luzem. Czy w końcu udało się złapać maluszka?

Jak wyżej! Nie sprzedawaj legwana! Opiekuj się nim teraz! załatw sterylne terrarium i pamiętaj że nie możesz doprowadzić do zakażenia! Teraz jesteś mu najbardziej potrzebny!

Pituophis zlapalem go wkoncu lecz bez ogona! co prawda leg teraz siedzi pod promienikiem prawie czly czas nom i prominie uv i uvb ze swietlowki sa wszystko jest tak jak byc powinno je notez norlamnie i widac ze dobrze sie sczuje ogolem. Co do sprzedania lega nie wiem ale bede musal sie nad tym powaznie zastanowic!chcialem aby byl zdrowy i w 1 ,,Kawalku do konca zycia lecz sie nie udalo! i dlatego chce pomyslec na kupienie albo 2 albo sprzedaniu go i kupieniu innego zdrowego lega lecz tak jak napisalem musze jeszcze nad tym pomyslec! pozdrawiam

Jeśli go sprzedasz, będzie do nieodpowiedzialne z Twojej strony - opiekuj sie nim dalej a jeśli ogon ładnie odrośnie będziesz miał satysfakcje że sie przyczyniłeś do poprawnego odrostu

dokladnie!!

na zaznaczonym miejscu widac jak odrasta ogon u mojego legwana!! sorki za slaba jakosc!

Troche mnie dziwi twoje podejście
    legwan sie zepsuł to go wymienie na nowego,to twój zwierzak i powinieneś sie nim opiekować,szczególnie teraz
    a to że tak sie stało a nie inaczej...zdarza sie najlepszym

Uważam tak jak SpN. Nie rozumeim poprostu. Z Twojej winy odpadł ogon więc chyab jesteś winien swojemu legowi dobrą opiekę,sprzedając go najprawdopodobniej skazesz go na gorszy los niż był u Ciebie. To tak jakby mama Ci obcięła palca i stwierdziła ,że chciała mieć zdrowego synka i by Cie zamieniła w domu dziecka;/

Uprawnienia umieszczania postów