-
Re: Do wszystkich tych co mają problem z roślinami
no witaj!!!
a co jest dobre dla młodego węża machoniowego,zbożowego itp. z gory dzięki !!! pozdrawiam marcin
-
Do jego terra trzeba wsadzić dość masywne i wytrzymałe rośliny stepowe a takich niestety jest niewiele... Najlepsze będą: Jukka (Yucca), Nolina, Krasnokwiat (Heamanthus), Drzewko szczęścia (Crasula) szczególnie odmiana "Hobbit", Sansawieria (Wężownica). Możesz też spróbować posadzić tam rośliny niestepowe tylko pamiętaj że one będą potrzebowały częstszego podlewania, do takich roślin zalicza sie: Dracena (Dracanea), Scindapsus, Hoja (Hoya), Kroton (Codaieum)-tylko pamiętaj ze jest on trujący, Pandan (Pandan), Reo (Rhoeo), Szeflera (Schefflera), Paiatka (Zebrina) i Trzykrotka. Pamiętaj tylko aby wszystkie te rośliny zrosic przynajmniej 3-4 razy w tygodniu. Daj im pałeczki nawozowe, i podlewaj tak ażeby gleba była zawsze lekko wilgotna ale nie mokra ani sucha! I najważniejsze W TERRARIUM STEPOWYM WSZYSTKIE ROŚLINY MUSZĄ BYĆ W DONICZKACH, niezależnie czy to roślina stepowe czy nie.
-
śledząc posty anolisa o roślinach coraz bardziej nabieram przekonania że gość nie ma bladego pojęcia o tym jakie rośliny nadają się dla zwierząt...
przykro mi że piszę te słowa bo krytykuję a sam nie mam czasu napisać poprawek...
moja rada anolisku : jak nie wiesz nie wymądrzaj się i nie bredź bez sensu - zamknij atlas roślin z którego przepisujesz , doczytaj , potrzymaj trochę zwierzątek i powypieprzaj do kosza zmarnione roślinki, które sam polecasz ludziom!
-
dobra Sułek dobra. Anolisie jak sadzisz jakie roslinki moga sie nadawac dla zolwi greckich??
-
Niestety ale tylko sztuczne gdyż żółwie wszystkie zjedzą.
-
Dobra, Jak takiś mądry to napisz te poprawki, Bo narazie to wnioskuję że jesteś tylko pieniaczem, mówisz że jesteś taki mądry a wyręcasz sie że nie masz czasu pisać. Oznacza to że pisanie stanowi dla ciebie nielada wyzwanie. I nie przepraszaj dopuki nie podasz konkretów a nie tylko puste słowa.
-
-
-
Sorry że tak cię opie...łem. Ale w tym pierwszym poście wydawało mi sie że mnie atakujesz.
1-Kto powiedział że boa ma łazić po drzewku!! Ono będzie tam rosło a boa to raczej nie jest wąż drzewny...
2-Ptasznik i ciemnotka pasują do siebie.
3-Dla tych którzy nie chcą się ruszyć od monitora www.ogrodnik.pl tam jest duży opis roślin i ich zdięcia.
Aha ja podaję tylko rodzaje i/lub konkretne gatunki a ich dokładniejszy opis + zdiecia znajdziecie w internecie lub ksiażce...
-
??!!skoro boa nie jest ...... bez komentarza ((((((((((((((((((
Uprawnienia umieszczania postów