Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Mój Nhandu Coloratovillosus uciekł! Pozóżcie

Mój Nhandu Coloratovillosus uciekł! Pozóżcie

Siema. 2 dni temu uciekl mi pajączek. Dzien wczesniej mial trzecia wylinke a pojemnik w ktorym go trzymalem mial 2 razy mniejsze dziurki niz jego odwlok! Zupelnie nie wiem jak sie przez nie przecisnął. Przeszukalem caly pokoj i nic. Pewnie siedzi gdzies za szafą. Jest mozliwosc ze przezyje i wkoncu sie znajdzie? Szkoda mi tego pajaczka bo to rzadki okaz, dlugo sie o niego staralem i słono zapłaciłem. To był dopiero moj drugi pajaczek(mam jeszcze Myśliwego z Trynidadu) i juz taka wpadka. Bardzo prosze o rade!

Re: Mój Nhandu Coloratovillosus uciekł! Pozóżcie

No to tak:

1. Przeszukaj najpierw cały pokój, przez tyle czasu daleko niemógł uciec.
    2. Pamiętaj dokładnie- taki malutki pajączek może siedzieć dosłownie wszędzie( w pluszaku, za listwą, pod dywanem)
    3. Jeśli nieznajdziesz to postaw miseczkę z wilgotnym torfem na noc- możesz kontrolować ją co jakiś czas(zerkając w nocy). Rano obczaj czy są jakieś dziury(jamki), jeśli tak to bardzo możliwe że pająk siedzi w torfie.
    4. Przepyraj cały dom.

Wiesz takiego małego pajączka będzie ciężko znaleźć
    POWODZENIA I GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brevis pajączek mógł uciec daleko ;] jak zoabczyłem jak mój vagansik zapierdziela po dywaie to w szoku byłem :P

MaKaVeLi poszukuj w całym domu i tak jak pisał brevis postaw w kontach pojemniczki z wilgotnym torfem i kontroluj...

powodzenia!!

No i zobacz czy nie jest w pojemniku zakopany w torfie. A jesli naprawde uciekl to szukaj ale mozesz spisac go na straty, jesli znajdziesz to bedzie szczescie

fibus13
    Guest

To nie bedzie szczescie,to bedzie cud ! ! ! :-))

Bede szukal az znajde! Dzieki za dobre rady! Pozdrawiam

Pierwsza noc szukania i ani śladu pajączka

no13
    Guest

odwlok pajaka sie zweza, wiec mogl dziurami uciec, wsyzstko jest mozliwe

Może zwiał z domu całkiem-- b. prawdopodobne bo pająki czasem idą tam gdzie czują świerze powietrze(( Ale niepoddawaj się)))

Też miałem taką przygode, tylko że z L.Parahybana :>odwłok miała większy od dziurek w pojemniki, a jednak gdy do niego zajrzałem jej nie było, przekopałem całe pudełko i nic niestety się nie znalazła Ostatnio uciekł mi Psalmopoeus cambridgei L1 , myślałem że się nie znajdzie, a tu po tygodni, bratanica mówi, że jakiś pająk chodzi po łóżku patrze a tu zguba się znalazła Mam nadzieje, że twój pajączek się odnajdzie

Uprawnienia umieszczania postów