-
Re: Pajaki!!!!!
Nie były dojrzałe,ani samiec ani samica.Zjadła go i koniec,kropka.
-
Dorosły samiec może być dopuszczony do samicy już w 21-24 dni po dziewiątej wylince. Samice dojrzewają zwykle po dziesiątej wylince. To jest tresc z opisu pajakow! Czyli wynika ze sa dojrzale!
-
Skoro tak uważasz to nie będę polemizował.Nie zawsze to co sie przeczyta jest prawdą,samiec jest dorosły wtedy gdy ma bulbusy,a nie wtedy gdy zrzuci okresloną ilość wylinek.A zazwyczaj jest to 10.
Samice powinny miec z 11-12 wylinek,wtedy są dorosłe.
Ale skoro masz własne zdanie na ten temat to czekaj z niecierpliwoscią na kokon.
-
nie o to chodzi tylko nie wiem czy ma sie spodziewac kokonu czy tez nie! tylko mowie jak jest w opisie! a czy mial bulbusy to nie wiem poniewaz nie widzialem go!! bo wg opisu to raczej powinienen miec!
-
Kto może wiedzieć czy Twój samiec był dorosły,skoro Ty jako właściciel tego nie wiesz?
Opis opisem,a rzeczywistość rzeczywistoscią.
Nikt nie odpowie Ci na pytanie czy był dorosły,bo nikt go nie widział.
Ja twierdze że nie był,ale to moje osobiste zdanie,i zgadzać sie z nim nie potrzeba,jesli ktoś ma swoje duże doświadczenia na tym polu.
-
"Kto może wiedzieć czy Twój samiec był dorosły,skoro Ty jako właściciel tego nie wiesz?" On nie jest właścicielem
Michał kropka Ci na klawiaturze nie działa bo same wykrzykniki robisz:P
-
Ja nie wnikam w to czy był fizycznym włascicielem czy nie,skoro mial pająka w terrarium to tak jakby był jego,wiec sprawdzenie czy pająk ma bulbusy zajmuje cos miedzy 0,5 a 1 sekundą.
Zresztą przestaje sie zagłębiać w temat z którego wynika tylko tyle ze własciciel (lub chwilowy posiadacz) tych pająków jest całkowitym laikiem w kwesti hodowli ptaszników.
-
Jak bys dokladnie czytal to na samym poczatku pisze ze to jest historia mojego kolegi! a kropki mi dzialaja ............ ! ale wole wykrzykniki!
-
U kedziorow bulbusy pojawiaja sie okolo 11-12 wylinki, tak wiec o kokonie mozesz zapomniec tak samo jak o samcu ktorego straciles w glupi sposob.
-
To niech Twój kolega podzieli sie Swoją historią z TVN.Nadaje sie w sam raz do programu "Urzekła nas Twoja historia"
Nie musze czytac dokładnie żeby wiedziec ze metoda typu- "to nie ja .tylko kolega"
była stosowana przez takich małolatów jak Ty,przyjacielu.
Tekturke to mozna włozć miedzy strony ksiązki z której jak mniemam uczysz sie w gimnazium, a nie miedzy pająki.
Wiec zakończmy żałosny temat zjedzenia niedorosłego samca.
Jak pobawisz sie jeszcze pare lat zwierzakami,to możemy podyskutować.
Uprawnienia umieszczania postów