Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Pajaki!!!!!

Re: Pajaki!!!!!

I jeszcze jedno -wnioskując z Twojego nicka to myślę ze powinienes byc troche bardziej uprzejmy co do osób starszych.W necie obowiązują takie same zasady co w realu,a nie przypominam sobie żebyśmy przeszli na "TY".
    A jakbym się w młodości uparł,to mógłbym mieć kolego syna w Twoim wieku.
    Ale na szczęscie sie nie uparłem ,czego nie żałuję zresztą
    Więc prosze o zachowanie grzecznosciowych form.

Heeheheheheh, nie ma to jak dobry humor od razu po wejsciu na internet :P:P:P. tez sie ciesze, ze nie mam dzieci, a zdanie mam podobne jak Robert.

To, ze w opisie jest napisane, ze po 9 wyl. samiec jest dorosly, nie odnosi sie do wszystkich pajakow. Jeden dojrzeje po 9 wyl., inny po 12 wyl. Dojrzalosc mozna sprawdzic po zewnetrznych narzadach plciowych (bulbusy i haczyki). Tak wiec raczej nie jest to mozliwe, aby byla kopulacja - nawet jakby samiec byl dorosly, jak sie upierasz, to samica i tak nie byla dojrzala. Nie masz co czekac na kokon.... Twoj kolega tez nie ma co czekac na kokon. Samica miala pyszny obiad, a tektury jako scianki dzialowej nie bede komentowac.....

Robert.p.- co do jednego nie masz racji- netykieta mowi, ze w internecie wszyscy sa na "Ty" (ale dalej jest zaznaczone, ze to nieupowaznia do braku uprzejmosci, czego michal_1988 raczej nie przestrzega )

Brak uprzejmosci? Nie wiem co napisalem ze Cie urazilo! Po to jest forum to napisalem historie! Powiem szczerze ze moze nie jestm doswiadczonym hodowca! Ale co nie co wiem! napisalem na forum! Duzo czytalem o pajakch i jakos nigdzie nie pisalo ze dojrzewa pozniej tylko tak jak to napisalem wczesniej! wiec skad moglem wiedziec. a jezeli ty od razu robisz z tego szum to nie moja sprawa. chcialem tylko uslyszec pare rad. a jezeli ty jestes takim egoista ze nie umiesz pomagac to nie musiales tutaj nic pisac! nikt cie o to nie prosil.

Brak uprzejmosci- ciagle krzyczenie (uzywaj kropek) i twoj poprzedni post...

W przed ostatnim poscie tylko poprawilem kolege roberta ze to nie moja historia tylko kolegi. A nie wiem co wam przeszkadza w tych wykrzyknikach. Jak bedzie mi sie podobalo to bede sobie je stawial jak tylko chce i gdzie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To wlasnie jest brak uprzejmosci- ciagle krzyczenie na wszystkich, bo to oznacza krzyk...

Bo bez przesady. Chcialem dostac rade i tylko dopytywalem sie. Jak pan robercik napisal ze nie byly dojrzale to sie go spytalem czy aby na pewno bo wg opisu byly juz calkowicie dojrzale. A ze on z tego zrobil jakas awanture to jego sprawa. Teraz lepiej bez wykrzyknikow?

"Skoro tak uważasz to nie będę polemizował.Nie zawsze to co sie przeczyta jest prawdą,samiec jest dorosły wtedy gdy ma bulbusy,a nie wtedy gdy zrzuci okresloną ilość wylinek.A zazwyczaj jest to 10.
    Samice powinny miec z 11-12 wylinek,wtedy są dorosłe."- to jest wszczynanie awantury? To ty zaczales potem krzyczec, a w kazdym razie tak sie wydawalo- jesli nie o to ci chodzilo, to uzywajac wykrzyknikow z umiarem uniknalbys nieporozumien ;-)

Kolego Michale.Nie ma sensu robic "zadymy"z powodu jakiegos samca którego zjadła samica.Chodzi mi o to ze nie zawsze to co pisze w opisie jest prawdą,a to czy samiec jest samcem to mozna sprawdzic od razu.Twoja akcja z tekturą rozbawiła mnie,wiec sie nie dziw że byłem troche drażliwy.Jesli trzymasz pająka w terra,to niezaleznie czy jest Twój czy kolegi cos o nim wiedzieć powinieneś.Rozumiem ze każdy młody hodowca moze miec swoje zdanie,ale skoro jest błędne to staram sie je po koleżeńsku sprostować,bo kędziorów jak przypuszczam widziałem w życiu więcej niż Ty w ogóle wszystkich ptaszników dotychczas.
    I wypraszam sobie pogardliwe "pan robercik"
    Jak juz napisalem-sprawa tego zeżartego samca za 20 zl niewiele mnie obchodzi,wiec i nie robie awantury,co najwyżej bawią mnie tego typu posty.
    Jesli nie ma sie doswiadczenia to wierzy się tym którzy mają-moja rada na przyszłość.
    Napisze tak-jesli ta samica zrobi kokon to moge Cie oficjalnie przeprosic ze nie mialem racji,choc i tak wiem ze mam,bo wypierdki po 10 wylinkach kokonu nie zrobią,i basta.

Uprawnienia umieszczania postów