Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Skakun

Skakun

Dzisiaj pomagalem tacie w ogrodku i natknalem na skakuna (tego co ma wzorek jak zebra, nie znam nazwy) wsadziłem go do pojemniczka na mocz gdzie kiedys mialem moja emilie L3 i skubany zwial mi przez otworki wentylacyjne ;( a taaki byl ladny Niedosyc z od dawna chcialem zlapac skakuna to przez moja glupote ze dalem go do takiego pojemniczka z duzymi dziurkami zwial mi ;(

Re: Skakun

eee jak chcesz to moge ci złapać mi po mnieszkaniu na zewnątrz łazi ze 50takich w paski i chyba se jednego złapie bo trudno do złapac jest bo skacze aha a ma ktoś może info i nim

To pewnie Skakun arlekinowy i z tego co wiem, jest pod ochrona.

aa to nie łapie juz go dam im spokujniech się rozmnażają ostatnio widziałem jak jadł innego pająka chyba jakiegoś kżyżaka

O qrde to czym ty te jopy robiłeś?? srubokrętem :P ja robie pineską i nie ma problemu

Dark Raptor
    Guest

Najpewniej jest to Salticus scenicus.
    Nie jest pod ochroną, można hodować.

Krzyżaki też są fajne i długowieczne. Jednego mam ciągle od sierpnia zeszłego roku.

jak nie są pod ochroną to możecie powiedzieć jak go hodowac znaczy w czym trzymać itd

MaueR
    Guest

Ja trzymalem w kubeczku:P , podloza nie potrzebuje:] a temp. i wilgotnosc pokojową ,do jedzenia muszki nieloty , pinki , wyleg swierszcza .
    Moim zdaniem jest bardzo ladnym i ciekawym podopiecznym No i lawtwym w hodowli

Dziurki robilem takim dlugim szpikulcem, ale ten pajaczek czaly mial okolo 2mm wielkosci takze nie bylo to dla niego lada wyzwanie uciec z tamtad

MaueR
    Guest

nie martw sie zlapiesz nowego:] i dziurki rob mniejsze jak wyzej napisali:d

Uprawnienia umieszczania postów