-
Skakun
Dzisiaj pomagalem tacie w ogrodku i natknalem na skakuna (tego co ma wzorek jak zebra, nie znam nazwy) wsadziłem go do pojemniczka na mocz gdzie kiedys mialem moja emilie L3 i skubany zwial mi przez otworki wentylacyjne ;( a taaki byl ladny Niedosyc z od dawna chcialem zlapac skakuna to przez moja glupote ze dalem go do takiego pojemniczka z duzymi dziurkami zwial mi ;(
-
-
Re: Skakun
To pewnie Skakun arlekinowy i z tego co wiem, jest pod ochrona.
-
aa to nie łapie juz go dam im spokujniech się rozmnażają ostatnio widziałem jak jadł innego pająka chyba jakiegoś kżyżaka
-
O qrde to czym ty te jopy robiłeś?? srubokrętem :P ja robie pineską i nie ma problemu
-
Najpewniej jest to Salticus scenicus.
Nie jest pod ochroną, można hodować.
Krzyżaki też są fajne i długowieczne. Jednego mam ciągle od sierpnia zeszłego roku.
-
jak nie są pod ochroną to możecie powiedzieć jak go hodowac znaczy w czym trzymać itd
-
Ja trzymalem w kubeczku:P , podloza nie potrzebuje:] a temp. i wilgotnosc pokojową ,do jedzenia muszki nieloty , pinki , wyleg swierszcza .
Moim zdaniem jest bardzo ladnym i ciekawym podopiecznym No i lawtwym w hodowli
-
Dziurki robilem takim dlugim szpikulcem, ale ten pajaczek czaly mial okolo 2mm wielkosci takze nie bylo to dla niego lada wyzwanie uciec z tamtad
-
nie martw sie zlapiesz nowego:] i dziurki rob mniejsze jak wyzej napisali:d
Uprawnienia umieszczania postów