Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Rybki na ptaszniki lub..

josetsu
    Guest

Rybki na ptaszniki lub..

5Neonow czerwonych-mialem z nich mlode, 5 rozbor klinowych, para bojownikow, 2-3 kosiarki, zbrojniki niebieskie 3-4 szt. 3 pielegniczki ramireza w tym parka, za,ienie na ptaszniki lub inne zwierzeta i sprzet terrarystyczny -oprocz owadow!! Kqatowice i okolice-tylko odbior osobisty!

josetsu
    Guest

Wiadomosci Wedkarskie

zamienie rowniez roczniki tego miesiecznika z lat 2000,2001,2002,2003

lipton
    Guest

Re: Rybki na ptaszniki lub..

miałes młode z neonów czerwonych , i to jeszcze pieciu sztuk i to w zbiorowym zbiorniku , nieobraz ale sie usmiałem czytajac to , kazdy kto ma jakiekolwiek pojecie o akwarystyce ma niezły ubaw z tego posta , dzieki za kupe smiechu .

demonmen
    Guest

kolego ja hoduje ryby od 12 lat i wytre ci neona czerwonego i innesa w szklance wody tylko trzeba wiedzieć jak ... więc w akwarium ogulnym to nie problem jeszcze z 5 let hodowli przed tobą a zdobędziesz odpowiednią wiedze.
    Pozdrawiam

wezyki
    Guest

tak ale wytrzec a miec z nich mlode to dwie zupelnie inne rzeczy

ikra plesnieje neona bardzo szybko

udane rozmnozenie udaje sie nielicznym

lipton
    Guest

dobze przyjacielu tak apropo akwarystyka zajmuje sie od 9 lat , mam na swoim koncie bardzo wiele sukcesów hodowalanych , i specjalizuje sie w kąsaczowatych , i wiem dokładnie jak wyglada sytuacja z neonem (zapraszem do mie sklepu zoologicznego) pałucka 41 kozanów to porozmawiamy) i jestem w stu procenach pewien ze niema realnej mozliwosci odchowania narybku nawet jezeli sie wykluje w akwarium ogólnym . a doprowadzić rybe do tarła to naprawde banał i to moge powiedziec z reka na sercu np: sumik szklisty cholernie trudna ryba do rozmnozenie praktycznie nie mnozona w niewoli regularnie sie u mie wyciera , lecz bez skutku . pamietaj ze pisze tutaj o rozmnozeniu a nie doprowadzeniu ryby do tarła .Rozmnozyłem obydwa gatunki neona i naprawde wiem ile to kosztuje pracy i poswiecej wiec mi niewmawiaj ze gos mnozy neony w akwarium ogólnym . Dam ci przykład na gadach
    to tak jak bys miał w terarrium gdzie jest załózmy 6 gatunków jaszczurek np . agama brodata , gekon lamparcia , ameiva zielona , anolis zielony , legwan zielony , biczoogon afrykański . ciekawy jestem czy beda wstanie razem egzystowac a co dopiero sie mnozyc .u kolegi mix rybek jest nielepszy
    neony (ameryka płd) bojownik (azja) itp : masz tu konkretny przykład . wiec niewmawiaj mi ze wiezysz w to ze gosc w tym zbiorniku rozmnozył cokolwiek (no ewentualnie w rozmnozenie zbrojnika bym uwiezył)Wiedz przyjacielu prosze cie bardzo nie kwestionuj mojej wiedzy zwłaszcza w tym temacie skoro wogóle jej nieznasz >Ja twojej niekwestionuje lecz wyrazam zdanie na ten temat i bede sie upierał na tym dokońca . pozdrowienia

lipton
    Guest

i sory za błedy ortograficzne jestem dysortografem i pisałem w pospiechu

josetsu
    Guest

panowie bez klutni-juz mowie-neonow mialem 15 szt-siedzialy w akwa ogolnym odlozylem do akwa tarliskowego bo widzialem ze odbywaly tarlo w ogolnym-na dnie sietka plastikowa-nigdy nie sprawdzam parametrow wody wiec liczylem na fart i sie zdazyl-bylo tarlo i wychowalem 27szt neonow-moze malo ale dla mnie to i tak sukces-wiemze neony to ciezke do "utrzymanie" po rozmnozeniu ryby ale mi sie udlom wiele ikry splesnialo ale 27szt przezylo-a 5 szt ktore chce zamienic LIPTON to pozostalosc ze stada tarliskowego (4samce i samica) reszte juz dawno sprzedalem!!!
    wiec nie osadzaj ludzi ale najpierw sie spytaj co i jak-pozniej mozesz sie nabijac a to i tak nie wypada kulturalnemu czlowiekowi ale co Twoja sprawa!

lipton
    Guest

moze troszke przesadziłem z osadzanie ale niech teraz kolega mi przyzna ze niemiałem racji z tym ogólnym akwarium i mnozeniem neonów

Uprawnienia umieszczania postów