Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: tylnia sciana w szklanym terra

Re: tylnia sciana w szklanym terra

hej dzieki za posty!!!!!!!! ja wybralem styropian extra efekt ,malo roboty a rezultaty juz bardzo dobtre przed posypaniem piaskiem zajelo mi to moze jakies 30min tylko ze wypalalem nozem i troszke srednio sie czuje nawet pyz dobrej wentylacji ale moim zdaniem oplacalo sie ja caly czas robilem pianka ale efekty nie byly bardzo ciekawe ale tanio i lekko. pametajcie zejak robicie pianka to nalezy polozyc tera ja raz tego nie zrobilem w malym terraium i pianka klapla(to bylo moje pierwsze terraium)

to zależy od wielkości terra, pojemnik pianki kosztuje ok 12zł i jeden starcza na powierzchnię 0,5 m2 a zaprawa to koszt ok 15 zł za 5 kg,
    barwniki są po ok 3zł

to moje terrarium tez bedzie dla szyszek

Trunks
    Guest

mam zamiar zrobić gipsem tylną ścianke w terra, mam juz pomysł:
    Kamienie wielkości pięści przykleje sylikonem do szyby a następnie wyłoże na to gips
    ale mam takie pytania, jak długo schnie sylikon i czy do wykładania gipsu terra ma być odwrócone na plecy???

Zeby dobze sylikon sie utwardzil powinien schnac 24h. Odwoc terra. na plecy co llatwi ci ukladanie kompozycji, nie bedzie ci sie to przemieszczalo.
    Zycze powodzenia!

Trunks
    Guest

wymyśliłem nowy sposób
    wezle mająś płyte z pleksi i do tego przytwierdze kamienie i poleje gipsem, będe miał wyciąganą ścianke )))

<anolis>
    Guest

Good idea ,ale hmm.. a po co wyciąganą??

Pewnie po to, zeby miec mozliwosc przebudowy w przyszloci. Pomysl fajny. Pozostaje tylko jedna kwestia...Jak wpakujesz plyte wielkosci tylnej scianki do srodka terra? ))

Trunks
    Guest

jak będe gdzieś jechał albo przestawial terra albo tezje sprzedwal to zarzymam sobie ścianke lub wyciągne aby mniej warzyło terra ))

Trunks
    Guest

no oczywiście od środka :|, płyta i to co na niej będzie będzie chyba 1cm mniejszy od całej ściany żeby weszło, ja mam już wszystko obcykane ale zamiast kamieni wielkości pięści wklajem płaskie duże kamienie

Uprawnienia umieszczania postów