-
zamienię żółwia
mam dwa żółwie stepowe, wziełam je od znajomych. Na początku żółwiki nie były w dobrej formie ale w lecie wysłałam je na wakacje do mojej cioci gdzie urządziłam im wybieg ,więc wróciły odmienione. Przypuszczam że są to żółwie odlowione z warunków naturalnych, starszy ma ok.15lat i to właśnie jego poddaje ewentualnej zamianie. Powód to nieustanne walki, samce wzajemnie się nie tolerują. Przypuszczam że zimowały tylko w warunkach naturalnych. U mnie są za krótko żebym mogła zaryzykować hibernacje. Starszy ma ok.15cm i waży 75dkg, był u weterynarza i okazało się że jest zdrowy, należeło jedynie przyciąć pazurki i dziobek. Myślałam że będzie z nim coś nie tak, bo był hodowany na podłodze. Żółw ma lekko zdeformowaną powierzchnie pancerza pod łapą przednią, ale ten ubytek powoli się regeneruje. Teraz w moje terrarium jest podzielone na dwie połowy aby żółwie się nie pozabijały. Szykuje właśnie terrarium które będzie stało w pracowni dla dzieci mojej mamy. Jago wymiary to powierzchnia 40cm na 130cm i wysokość 40 cm. Będą żarówki, kable, piasek, niedaleko jest weterynarz który zna się na rzeczy, letni wybieg na wsi, słowem wszystko co żółwiom potrzebne. W przyszłym roku postaram się o bezbieczny zimownik, bo uważam że trzeba stworzyć optymalne warunki na jakie stać właściciela. Niechce kupować żółwi w sklepie, są małe i drogie a poza tym jest wiele tych które potrzebują naszej pomocy, niedawno przecież można było kupić na placu żółwie pochodzące z nielegalnego transportu, wiele tych żólwi żyje do dziś a ich właściciele wcale nie umieją o nie dbać Jeżeli ktoś posiada samice żółwia lądowego(grecki stepowy mauretański itp. itd.) nieważne w jakim wieku to może oddać ją, lub zamienić na mojego samczyka. Niechce mojego żółwia wysyłać , bo szczerze się boje żę mogło by to być dla niego niebezpieczne. Szukam kogoś z okolic Krakowa lub kogoś kto może zapewnić transport zwierzęciu. Marze o założeniu hodowli ale przy mojich dwóch samcach jest to niemożliwe.
-
Re: zamienię żółwia
ej a co innego byś chciał za tego samca? albo ile $$?? niemasz gg? jak masz i niewpisałeś do profila to się odezwij ok? 5887693
-
Re: zamienię żółwia
100zł nie tak strasznie dużo, bo musze kupić lampe fluoroscencyjną wraz z oprawką e-mail focussssssssss@buziaczek.pl
-
Uprawnienia umieszczania postów