-
Re: ratunku dla akwa
Gratulacje. oby tak dalej.
-
dziekuje nefra woda w dalszym ciagu krystaliczna bez zapachu dobrze natleniona rybki zywe, tylko tak bym chciala dochowac sie narybku i nowych slimakow swiderkow)
pozdrawiam wszystkich
-
jesli boisz się zanieczyszczenia zbyt dużą ilością pokarmu (co jest częste przy małej ilości rybek) to kupuj żywy pokarm. ja ostatnio dokarmiam larwami komarów, których w beczce mnoży się teraz pełno (oczywiście płuczę obficie) i zero pianki czy zmętnienia, a rybcie wyjątkowo ożywione (polowanie, polowanie...)a z narybkiem, to gdzie byś go wpuściła? Przeciez duże zjedzą małe.
-
Jak masz dużo roślin to narybek się schowa i dorosłe młodych nie zjedzą.
-
Dziekuje za info
Mam zamiar trzymac mlode w tym samym akwa. Przygotowuje mala dzungle dla narybku.Karmie oszczednie i woda jest wciaz krystaliczna, stosuje rowniez jakas karme, zrobiona wedlug przepisow z ksiazki kuch. dla rybek oraz suszony pokarm. Znalazłam sporo ofert, musze je tylko zasiegnac opinii innych akwarystow.
czy rurecznik bylby dobry?
Bo ostatnio sie naczytalam sprzecznych opinii o ochotce..
teraz problem maly z temp wody, bo mam 28 st. ale nie rosnie, wiec zacieniam pokoj.
nie chce stosowac dolewania zimnej wody, bo to mogloby spowodowac moze chorobe u rybek, ale nie rosnie temp, choc wiem, ze temp. wody wplywa na natlenienie, ale moje pawie oczka sa bardzo zywe, samczyk szaleje za samiczka, podejrzewam, ze on moze byc ciezarna, ale jeszcze nie wiem, to moje pierwsze rybki
Pozdrawiam wszystkich))
-
ochotka moze byc tylko ze jako dodatek i tylko co jakis czas bo jest bardzo tlusta.
-
dzieki. zrezygnuje z ochotki, zakupilam wczoraj artemie mrozona, dafnie mrozona, chyba moge to tez podawac mojemu czerwonolickowi?
ale artemie chyba rzadko, bo jest bardzo odzywcza? i dla rybek i dla zolwia. ale zolw ma ze 3 kg a rybenki to 2 parki pawich oczek
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów