Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Kędzior

Kędzior

Przed chwilą oglądałem terra albopilosa i co odkryłem z przerażeniem - bez pająka w środku to byl moj jedyny pająk i cholera mi uciekł Był mały, nie wiem ktora wylinka ale mial ze 2-3 cm cialka
    Wiem ze duzo osob tracilo w ten sposob swoje pająki, ale duzo tez znajdowało szczęśliwie swoje zwierzaki. Chcialbym go znalezc, mam go od roku jest to moj pierwszy ptasznik Najgorsze jest to ze rodzice powiedzieli ze to moj ostatni ptasznik bo bylem za niego odpowiedzialny ;( Nie wiem nawet gdzie mam go szukac, napiszcie gdzie wy znajdowaliscie swoje male pajączki

Re: Kędzior

chyba nieodpowiedzialny?
    szukaj wszedzie . . . za szafami pod lozkiem itp itd
    warto sprawdzic cieple i wilgotne miejsca

A mozliwe ze maly kędzior mógł wspiąć się gdzies wyzej?

Wszytko jest mozliwe!! Szukaj tak jak juz napisal Kaczi w wilgotnych i cieplych miejscach!! Ja mialem przygode z platusem ale moj jest L11 wiec bylo mi go latwiej znalesc gdyz rozmairy sa inne ale szukalem go 5 godzin i siedzial pod szafka, pozdrawiam i powiodzenia zycze

wh6fxe
    Guest

ja proponuje znalezdz na poczatek sprawdzic miejsca ktore sa blisko jego terra. ja juz zaliczelem 1 ucieczke. szukalem wszedzie, lecz po godzinie znalzalem go na jego terra;] taka sama sytuacje mial moj kolega.......wiec proponuje sprawdzic miejsca latwo dostepne i blosko terra

A moze sie zakopał w torfie!! bo mój caly czas siedzi zakopany mimo ze ma kryjówki na powierzchni

troche to mozecie uznac za smieszne ale kiedys patrze do terra ze zbozówka a jej nie ma no to mysle sobie ze moze sie zakopała szukam i szukam a tam nic wiec stwierdziłem ze zwiała przeszukałem cały pokuj i nadal nic nie znalazłem , usiadłem aby odpoczac patrze w strone terra a zbozóweczka wysówa głowe z ziemi w terra zdziwienie było ogromne bo przeciez przeryłem wszystko dokłądnie.

ostrzeżenie

A po kiego przeklinasz?

hmm? ja? aha, no tak - "cholera", wybacz jak cię uraziłem...
    Terra wysypaem cały torf na tacę tak że była na całej powierzchni minimalna warstwa, nic Dzisiaj przeryłem cały pokój, łącznie z odsuwaniem mebli, itp. i nic pozostaje liczyc ze sam sie znajdzie - wielu tak znajdowalo swoje pająki :/

jak wiesz pajączki lubią ciepło a wic wez w kilku miescach w domu tam gdzie jest najcieplej (oczywiscie na podłodze) wysyp torf i połóz jakąs kryjówke ale trof musi byc wilgotny i czekaj z dzien z dwa moze przyjdzie do wilgotnej kryjówki i tam go znajdziesz

Uprawnienia umieszczania postów