Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Usumbara odeszła...

Usumbara odeszła...

Właśnie padła mi samiczka usumbary L13. Jedną wylinkę temu była dopuszczana do samca, po tym dziwnie szybko zrzuciła skórkę - po 3 miesiącach.
    Kokonu nie złożyła. W czasie linienia straciła dwie tylnie nogi, jednak nie było żadnego krwawienia. Ranki szybko się zasklepiły. Po tygodniu, czyli dziś samica odeszła ;-(
    Zastanawiam się czy jej smierć ma coś wspólnego z rozmnażaniem. Temperatura i wilgotność byly ok.

Jej photo za życia
    http://www.album.astral.pl/album/ind...=1&album_pass=

Re: Usumbara odeszła...

bez tych dwóch łapek to jej teraz nawet w ramkę nie moge włożyć :-(

;((((( współczuje. Usumabary są prześliczne...

MrocznyKaraczan
    Guest

taa usumbary i usumabary są prześliczne :P hehe i jakie jeszcze znacie odmiany ?
    bez nerwów hehe

jest 10 odmian usambar :P i do tego jeszcze 10 mammilatusow i 24 ptasznikow slonecznych

Oj czepiacie się ;p

a tak powaznie zastanawiajac sie dlaczego padla - no niestety tak czasem bywa moze jakies roztocza, bakterie itp itd plesn no niestety przykro tak bywa . moze chcesz kupic zaplodniona samice murinusa 150 zł ?

MrocznyKaraczan
    Guest

nieno wiesz ja sie nie czepiam tylko że obawiałem sie że zaraz sie z tego zrobi usumabarabara albo coś jeszcze lepszego hehe

MrocznyKaraczan
    Guest

albo Osamabara binladen hehe :P dobra juz nic niemowie hhe <peace>

niestety u usambar się tak zdarza, pamiętam ,że Awikularia kiedyś pisała o swojej samicy, która umarła w poobny sposób
    A tak na boku, to mam samiczkę L10, która qrcze marnieje w oczach. Ostatnią wylinkę miała w grudniu, jak nie w listopadzie, nic nie je a odwłok ma mały:/

Uprawnienia umieszczania postów