Od dziecka interesowałem sie wężami.Zawsze fascynował mnie ich wygląd,piękno,sposów zdobywania pokarmu i wogóle te cudowne i fascynujące zwierzęta.Kiedy jako dziecko dowiedziałęm sie że węże można hodować również w terrarium oczywiście zapragnołem takiego mieć.Na szczęście musiałęm poczekać jeszcze dobrych kilka lat. Gdy wkońcu w 2000r. rodzice zgodzili sie na węża byłem bardzo szczęśliwy.I tak zaczełą sie moja przygoda z terrarystyką.Przez te 5 lat miałem dwie mahoniówki, anolisa zielonego, warana stepowego, zbożówke szyszkowce i żółwie stepowe ale najbardziej lubiłem węże i miałem przez cały czas je do niedawna, a straciłem je przez własną głupote.Ogólnie jestem człowiekiem który bardzo nie lubi sie podporządkowywać innym dlatego też zawsze miałem problemy w szkole.Zawsze ciągneło mnie do wagarowania i nigdy nie lubiłem sie uczyć.Byłem wrogiem nauczycieli.Zawsze im pyskowałem a oni przez to nie za bardzo za mną przepadali.W 2 gimnazjum zaczeły sie problemy ze zdaniem do następnej klasy.Zdałem - pod warunkiem że opuszcze szkołe i przeniose sie do innej.W 3 gim było podobnie dużo wagarowałem, mówiłem nauczycielom to co myśle o nich i nauce ich przedmiotu na szczęście jakoś mnie przepuścili a testy napisałem dostatecznie.Dostałęm sie do liceum i teraz jestem w 1 klasie niestety wszystko zawaliłem.Ze wszystkich godzin byłęm na połowie mój niewyparzony język nie zapamiętał nauczki z ostanich lat.Przyszło co do, czego mama poszła do szkoły.STRACIŁEM wszystko- moje najcenniejsze gady, węże które tak kochałem musiałęm oddać rodzice powiedzieli że nigdy nie wrócą chodźby nie wiem co. od tygodnia nie mam żadnych zwierząt (nawt karmówki w zamrażalniku!!!!!!).Jest mi bardzo przykro z tego powodu i czuje sie przez to bardzo samotny a najgorsze jest to że zdaje sobie sprawe że to wszystko moja wina i sam tego chciałem.Dlaczego byłem taki głupi??
Niech to będzie przestrogą dla wszystkich wagarowiczów!! naprawde niewarto!! (a jak już musicie to z umiarem)
ps.chciałem pozdrowić i bardzo podziękować Amarancie którą bardzo kocham i która bacznie i troskliwie opiekuje sie moimi wężykami<przytul>
Pps.pozdrawiam i przepraszam za długi tekst ale musiałęm sie komuś wyżalić a kto mnie lepiej zrozumie jak nie Terraryści pozdrawiam was wszystkich!!!!