-
mój regius jest strasznie agresywny
mój pyton jest strasznie agresywny. rzuca się jak tylko wlożę rękę do terrarium nie wiem co zrobić. a z drugiej strony ma kłopoty z jedzeniem jadł tylko raz no nie wiem jakiś dziwny jest
-
Re: mój regius jest strasznie agresywny
To zależy od kiedy go masz. Moj kiedy go kupiłam tez długo nie jadł i tez sie " rzucał ". Jesli masz go od niedawna, poprostu daj mu spokój na jakis czas. STRES nic wiecej
-
Taki wypowiedzi (Thor_777) typu, że twój wąż jakiś dziwny jest świadczą raczej o tym, że ty jesteś niedoinformowany. Coś mi się wydaje, że ty nawet nie wiesz jak oswoić swojego węża. Nie wiem, czy ty myślałeś, że wąż jest jak pies? Wystarczy dawać mu jeść i będzie skakał z radości na twój widok?
-
a po co oswajać węża... najlepej go wogóle nie oswajać i ograniczać kontakty do minimum
-
Hehe. Może powiem trochę nie na temat ale jak ja ostatnio próbowałem wziąć moją regi na ręce (zwykle gdy czuła żę ją dotykam/biorę to sztywaniała i ani drgnie, tylko się przytrzymywała czego mogła, więc nie spodziewałem się żadnych nieplanowanych reakcji) a ta jak nie "fiknie" mi w rękach i doda gazu to w ciągu 3 sekund znalazła się w swojej kryjówce po drugiej stronie terra. Chyba się obraziła A piszę to żeby ci dać przykład, że nigdy nie mozna przewidzieć zachowania węża.
-
Ja mam modego samca regiusa co wali jak opętany i nie mam zamiaru tego korygować. Najczęściej takie węże dobrze jedzą.
Ten młodziak unosi głowę, syczy, nadyma się i 'strzela' jak tylko zbliźycz coś na 50 cm
-
-
Hmm;] A ja slyszalem ze regiusy to najspokojniejsze węże;] Biber ma racje najlepiej ograniczyc wyciaganie go z terrarium do minimum... Zreszta ten wezyk nie lubi duzych skoków temperatury... Jest dosyc wybredny ale moze sie myle:P
-
ee to mója nic a nic zero agresji no tylko jak poczuje mysz to dostaje furi odrazu staje sie PREDATOREM
Uprawnienia umieszczania postów