Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: mój regius jest strasznie agresywny

mój regius jest strasznie agresywny

mój pyton jest strasznie agresywny. rzuca się jak tylko wlożę rękę do terrarium nie wiem co zrobić. a z drugiej strony ma kłopoty z jedzeniem jadł tylko raz no nie wiem jakiś dziwny jest

Re: mój regius jest strasznie agresywny

To zależy od kiedy go masz. Moj kiedy go kupiłam tez długo nie jadł i tez sie " rzucał ". Jesli masz go od niedawna, poprostu daj mu spokój na jakis czas. STRES nic wiecej

Taki wypowiedzi (Thor_777) typu, że twój wąż jakiś dziwny jest świadczą raczej o tym, że ty jesteś niedoinformowany. Coś mi się wydaje, że ty nawet nie wiesz jak oswoić swojego węża. Nie wiem, czy ty myślałeś, że wąż jest jak pies? Wystarczy dawać mu jeść i będzie skakał z radości na twój widok?

a po co oswajać węża... najlepej go wogóle nie oswajać i ograniczać kontakty do minimum

Hehe. Może powiem trochę nie na temat ale jak ja ostatnio próbowałem wziąć moją regi na ręce (zwykle gdy czuła żę ją dotykam/biorę to sztywaniała i ani drgnie, tylko się przytrzymywała czego mogła, więc nie spodziewałem się żadnych nieplanowanych reakcji) a ta jak nie "fiknie" mi w rękach i doda gazu to w ciągu 3 sekund znalazła się w swojej kryjówce po drugiej stronie terra. Chyba się obraziła A piszę to żeby ci dać przykład, że nigdy nie mozna przewidzieć zachowania węża.

Ja mam modego samca regiusa co wali jak opętany i nie mam zamiaru tego korygować. Najczęściej takie węże dobrze jedzą.
    Ten młodziak unosi głowę, syczy, nadyma się i 'strzela' jak tylko zbliźycz coś na 50 cm

Kumpel tez ma Regiuska 110cm tak samo zuca sie na wszystko co sie rusza a syczy jak lokomotywa,ale stara sie go czesto wysiagac na rece przymusowo trzymajac pysk aby nie uwalil go,powiem ci ze jest lepiej niz wczesniej,teraz jak juz go wyciagnie to jest spox nie zuca sie tak jak wczesniej to robil powoli moze sie oswoi zobaczymy.

Mój jest potulny jak baranek jeszcze ani razy nie fiknął nic a nic

POZDRAWIAM

Hmm;] A ja slyszalem ze regiusy to najspokojniejsze węże;] Biber ma racje najlepiej ograniczyc wyciaganie go z terrarium do minimum... Zreszta ten wezyk nie lubi duzych skoków temperatury... Jest dosyc wybredny ale moze sie myle:P

ee to mója nic a nic zero agresji no tylko jak poczuje mysz to dostaje furi odrazu staje sie PREDATOREM

Uprawnienia umieszczania postów