Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: co to biega mi po wężu?

Łuki
    Guest

Re: co to biega mi po wężu?

ROZTOCZA

chlopie to masz kurde problemik
    u mnie raz przyszly wraz z wezem, ktorego wyleczylem i juz niby slad po nich zaginal ale niedawno znowu kupilem weza u ktorego je potem zobaczylem i mam znowu ten sam problem

musisz albo tak wysuszyc terrarium zeby z wlukna byly same wiury i zostawic to tak na kilka miesiecy, wtedy zgina z przesuszenia poniewaz wymagaja wilgoci albo kazde terrarium na chaci oproznic w wlukna,torfu,ziemi czy co tam masz( to do smietnika ), potem kryjowki spazyc wrzatkiem i nastepnie do terrariow wlozyc nowe podloze i kryjowki, i strzesz sie tych roztoczy bo to jest cholerstwo

co do weza to przemywaj do woda z mydlem, stosuj kompiele wodno olejowe(najpierw 1,5-2 godzinki w wodzie potem nacieraj olejem)- jest to bardzo nie humanitarny sposob aale skuteczny, w moim przypadku zabil 90% roztoczy, kup takze frontline i nacieraj do tym lub zrow mieszanine( 1ml frontline na pol litra wody i niech sie w tym kapie jakies 2 godziny dziennie)-ta kuracje powtarzaj kilkakrotnie co 2 dzien

mam takie pytanie: czy roztocza zyja u nas w domach w kurzu ??? Czy skad mozna te skubance zalapac >???

dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrowienia!

z tego co wiem,to roztocza nie lubią wilgoci i powinną się umyć całe terrarium specjalnym preparatem,nie wkładać żadnego podloza,ewentualnie lignine albo gazety i utrzymywać dużą wilgotność. Codziennie wymieniać podłoże i myć terrarium.

Ten lek to Ivomec. Kupuje się go u weta. Nalezy spryskac terra i gada tym preparatem,uważając na głowę. I oczywiście zastosować się to wskazówek weterynarza. Serdeczne współczucia. Miałam z rostoczami styczność na legu...brr

daf, trzymałes weza 2 dni razem z plytką czy po pol godzinie plytke wyjales, a waz został?

2 dni siedział wąż i płytka ale po pół godzinie wszystkie roztocza były martwe

_Agatka_
    Guest

Ja sądze, że to napewno roztocza.

Uprawnienia umieszczania postów