Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Utrata nogoglaszczki

Utrata nogoglaszczki

Witam
    Dzis rano zauwazylem, ze moj Murinus RedForm przeszedl 5 wylinke. Ucieszylem sie i postanowilem wyjac sciagniety pancerz... Przez moje manipulacje w pajeczynie pajak utracil nogoglaszczke - zaczepil nia w jakis sposob o pincete, ktora tam wepchnalem...
    Nawet nie spodziewalem sie, ze pajak tuz po wylince jest tak delikatny - nie zadzialalem prawie zadna sila, a konczyna odpadla ruszajac sie jeszcze przez chwile.
    Na domiar zlego okazalo sie, ze pajaczek przed wylinka urwal sobie noge - brak jej w pancerzyku, ktory wyciagnalem, wiec musial to zrobic sam jeszcze przed moja ingerencja.
    Mam nadzieje, ze pajaczek przezyje, inaczej sobie nie daruje.

Moral taki, zeby nigdy nie ruszac pajaczka tuz po wylince. Wiedzialem o tym, jednak to olalem. Drugi raz nie bede takim idiota.

Re: Utrata nogoglaszczki

spoko maroko nic mu niebedzie
    pajaczek przezyje - mojemu kiedys tez nuzka odpadla
    odrosnie po gora 2 wyl. bedzie spoko

Łuki
    Guest

kumpel mial w terra kaktusa, a poszkodowanym byl murinus L9 swierzo po wylince, manipulacjami w terra wzial przestraszyl pajaka a ten w biegu zaczepil noga o kaktusa i tam ja zostawil

chrzanu
    Guest

odrośnie przy najblizszej wylince, ale z nastepnymi wylinkami będzie nabierac prawdziwszych rozmiarów, mozeliwe że nawet po pierwszej wylince noga będzie normlana.
    niema się co martwic, u mnie już nie raz pająki coś traciły
    najgorzej jest przy kłach jadowych :/

Thx za to, ze nie zostalem zjechany Za kilka dni napisze czy przezyl, jak na razie siedzi skulony na suficie boxa...

przeżyje..pewnie przez dłuższy czas nei bedzie liniał za to bedzie sie regenerować,będzie dobrze

Napewno przezyje Trzeba byc bardzo ostroznym jesli chodzi o linienie. Wilgotnosc to podstawa... Ostatnio tez mialem problem troszke mniejszy, ale jednak. Pajaczek utknal w wylince, ale mu delikatnie pomoglem i jest wszystko ok! Pozdro

Pajaczek jest twardy i stwierdzam, ze przezyje :]
    W zalaczniku jego zdjecie.

Uprawnienia umieszczania postów