-
Mój aksol ;(
Dziś padł mój aksolotl meksykański.Był w akwa zastępczym na czas wymiany wody i wystroju w akwa. W tym samym akwa był jeszcze jeden kirysek i dwa piskorki.Było dużo kryjówek typu połówek orzech kokosowego i korzeni oraz dużo roślin.Dziś patrzę a kirysek w pół wysteje z pyszczka aksia no to ja na ratunek tmu i temu i kirysek uwolniony, aksio niezadowolony popłynął do swojego kokosa.Idę po siatkę aby przełożyś rybki do akwarium (nie do tego dla aksia tylko do 375 litrów mojego taty gzie są paletki i kiryski i piskorki), a ten po przebijany na wylot ostrymi płetwami kiryska (rybie wystawałą końcówka ogona) starałem się jakoś mu pomuc ale nic z tego. Zdechł 15 minut temu i kirysek tyż.
O to przykład niewiedzy człowieka a wydawało mi się, że się znam na terrarystyce i akwarystyce. ;(;(;(;(
-
Re: Mój aksol ;(
I tak nic nie zrozumiałem z opowieści ale wspójczuje szkoda stracić zwierzaka.
-
Przykro mi też zajmuje sie akwarystyka:] wiec wiem jak to jest bo ostatnio zdechły mi dwa sumy:/
PSowinnaś usunąć aksola ze spisu:]
-
szkoda obu zwierzaków...
a swoja drogą ciekawe co to za kirysek z takimi twardymi kolcami.. dt tej pory spotkałam sie z tymi kolcami u kiryśników czarnoplamych (czyli popularnych sumików) oraz clariasów. To w koncu obrona przed drapieżnikami... Teraz bedziesz miał nauczkę na przyszłość zeby nie wpuszczać razem zwierzaka z potencjalnym jedzeniem...
-
Wiem wiem
A a aksie miałęm dwa został jeden ;(
-
no tak aksio is ded pamiętaj by nad nim nie rozpaczać tylko dbać o to co masz tak byś nie musiał pisać następnych postów że cóś jest ded więc masz bazyla kędziorki
Uprawnienia umieszczania postów