Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Śmierć Blondi podczas wylinki ;(((((((((((((

Śmierć Blondi podczas wylinki ;(((((((((((((

Podczas przejscia mojej Blondi z L4 na L5 pajak mi zdechl ;(( nie mam pojecia co sie stalo przed wylinka zauwazylem na odwloku na dole bialy osad nie wiem czy to mialo cos wspolnego ze smiercia pajaka pajak po wykluciu sie ze starego pancerza zmienil kolor na czarny ulozyl sie z podkurczonymi odnozami i lezy do tej pory to juz 3 dzien nieruchomo ((( mam caly czas nadzieje ze sie odsknie jesli ktos wie co robic prosze o szybki kontakt z gory dziekuje

pozdrawiam

mateuszeq
    Guest

Re: Śmierć Blondi podczas wylinki ;(((((((((((((

zwieksz wilgotnos w terra , i zobacz czy niema tam plesni bo ta biala plama to pewnie od plesni

w ogole sie nie rusza?? bo jesli tak to 3 dni to troche duzo i raczej juz jest martwy, sprobuj dmuchnac w nigo delikatnie.

wiesz niestety tak u blondi jest ze czasami padaja pzry wilinkach, a ponoc nawet drobne zmiany w temperatuzre i wilgotnosci moga doprowadzic do smwirci

Łuki
    Guest

moze to byly jakies pasozyty w terra, moze bylo w nim cos do zjedzenia (jakis swierszcz)i go zabilo, moze za niska wilgotnosc bo chyba pajaczek sie nie utopil i jeszcze jest taka mozliwosc ze ktos z twojego domu niechcacy uderzul w terra podczas kiedy pajak linial lub go dotknal

gadzion
    Guest

blondi tak maja że przy wylinkach niektóre zdychają moja zdechła jak lniła z 3 na 4;(.
    ale to przeszłość . No włąśnie dmuchaj go po mały z uczuciem może sie ocknie .
    pozdrawim 3 dni to troche zadużo ale zawsze jest nadzieja

Uprawnienia umieszczania postów