Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Kątnik zabujca

gadzion
    Guest

Re: Kątnik zabujca

spoko historia

Ten pająk to nie kątnik, bo ten należy do większych pająków, nie jest to korsarz, pająk którego prawdopodobnie dałeś nazywa się Pholcus phalangioides - polska nazwa: Nasosznik trzęś. Jest to mały pająk 8-10 mm na bardzo długich i cienkich nogach. Wsytraszony pająk wprawia się w drgania jak gdyby się trzasł i stąd jego nazwa.Pająk ten żyje wyłacznie w budynkach i mieszkaniach, łazienkach. Buduje delikatne pajęczyn, poluje również na inne pająki nawet na kątniki domowe.

Ja raz dałem pajaczka domowego modliszce .... dobrze ze to nie był kątnik :P
    P O Z D R O

geckonum
    Guest

kosarze to padlinożercy, spokrewnieni z pająkami, nie wytwarzają sieci, za to przypominają je bardzo własnie nasoszniki dość liczne w mieszkaniach ludzkich (w tym roku mi się kokon wylęgł :P) Kątniki przypominają raczej małe ptaszniki, tyle że chudsze i z cienszymi nogami. Mój kolega nie ma co robić i w słoikach katniki hoduje, swoją drogą, fajne pajączki .
    P.S: Szkoda zwierzaka, przynajmniej zyskałeś trochę terrarystycznego doświadczenia. U mniwe kiedyś dwa samce geków lamparcich zrobiły koalicje przeciwko trzeciemu...co to sie teraz dzieje...
    [']

Uprawnienia umieszczania postów