Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Kątnik zabujca

Kątnik zabujca

Kupiłem pajczka Grammostola rosea L2. Trzymałem go w pojemniku na mocz i próbowałem karmić pinkami. Połówek nie chciał jeść, a żywe były dla niego zbyt duże. Po ok trzech tygodnich wpadłem na "genialny" pomysł, aby spróbować dać mu mniejszago pająka. W domu znalazłem pajączka wielkości ok 1,5cm z takimi długimi cienkimi nogami (nie jestem pewien czy jego nazwa to rzeczywiście kątnik, więc opisałem). Kiedy rano zajrzałem do pojemnika widok poprostu zwalił mnie z nóg. Ten mały domowy bydlak "obgryzał" Rosee, którą podwiesił sobie za nogi pod pokrywką pojemnika. Co jak co, ale takiego obrotu spraw to się nie spodziewałem.

Re: Kątnik zabujca

kiedys mojemu kumplowi katnik zjadl kedziorka L3 :/

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Gratuluje pomysłu ... Naprawde swietny!! <lol2>
    Pozdrawiam

Stary - to było głupie na maxa. Następnym razem daj pająkowi rotweilera albo dobermana.

Łuki
    Guest

katnik wyglada jak tarantula

ja tez podawałem pająki swoim podopiecznym i obyło się bez prolemów, ale dzieląca je różnica wielkości była znacznie większa niż w Twoim przypadku.

Uhhh... no cóż... brawo :-)... ejjj... nie musicie na niego tak naskakiwać, przynajmniej nauczy się że nie tylko ptaszniki gryzą :P

chrzanu
    Guest

o chłopie to był zaduży pająk jak na rosee L3
    kątniki (jeżeli to był katnik) maja dośc silny jad, moze nawet groźiejszy od jakiegoś ptaszika, człowiekowi ic nie robią bo mja zasłabe kły jadowe żeby przebić skóre człowieka, ale żeby powalić rosee L3 to dla niego nie problem.

Jak już pisałem to nie jestem pewien, czy to rzeczywiście był kątnik. Przed chwilką na Discovery byli "Pogromcy mitów", którzy sprawdzali mit o tym, czy te pająki mają najsilniejszy jad na świecie i tam nazywali je Kosarzami (czy Korsarzami). A pająk był malutki (ok 1mm odwłok na takich długich, ciękich jak włosy nogach).

Aa wiem jakie to napewno nie kątnik !

Uprawnienia umieszczania postów