Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Na pomoc legowi

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: Na pomoc legowi

NA SZCZESCIE NA RAZIE NIKT SIE NIE PODSZYWA! ALE DO WSTYDU MI DALEK0!!!!!
    PRZEPRASZAM ZA SLOWO WYKROPKOWANE.....ALE MAM JUZ DODSYC .
    CZY CHLOPAK ZROBIL DOBRZE ZE URATOWAL JEDNO ZYCIE... OCZYWISCIE DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZYCIE URATOWANE!
    JESZCZE LEPIEJ JEDNAK ZROBI, JESLI JAKO OBYWATEL RP PRZY OKAZJI NASTEPNEJ WIZYTY W "SADYSTYCZNYM" SKLEPIE ZOBACZYWSZY ZWIERZA CITES-OWSKIE WEZWIE POLICJE I ZAMKNIE HANDLARZA NA 3 LATA W PIERDLU. pRZY BRAKU ODPOWIEDNICH DOKUMENTW OCZYWICIE~!!!!!!!

Jarek Zajączkowski
    Guest

HALLO ROBERCIE!!! TO NIE JEST KWESTIA PODEJRZEN TYLKO PAPIEROW! pROSZE O TELEFON!

i racja-nalezy zabronic importu gadow-ludzie i tak je tylko mordują.Legwan czy kameleon dla przecietnego "terrarysty" i tak sie nie nadaje.Ludziom 5 zyli na karme szkoda a co dopiero o swietlówce UV mówic.Ale najbardziej boli mnie dzielenie zwierząt na te chronione K.W. i te niechronione ktore mozna mordowac bez problemu.Czy toke to nie zwierze-i mozna je przywozic ,głodzic i doprowadzac do smierci?ZAKAZ IMPORTU TO ROZWIĄZANIE
    Pozdrawiam Robert

myślę że w takich extremalnych sytuacjach nie mysli się o tym by zamknąć sklep ale by uratować zwierzaka.Ale pomysł mi się podoba i jeśli sama zobaczę zwierzaka zamęczonego zrobie jak Panie Jarku powiedziałeś.Do takich sytuacji nie można dopuszczać.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Rozumiem Twoje rozgoryczenie. Moim zdaniem opiekunczosc i szacunek nalezy sie wszystkim zwierzetom i tym niechronionym tez. Jednak w przypadku chronionych jest prawo i sa sankcje - wyrazne (choc sa tacy co je rozmydlaja i utrudniaja jego stosowanie) i dotkliwe.

Wasze pomysły są świtne - tylko wcielcie je w życie. Z legwanem próbowaliśmy wcześniej przez TOZ, ale oni stwierdzili, że jak na warunki sklepowe to są ok, bo hodowla a sklep to co innego, a więc według "władnych" w sklepie można zwierzęta męczyć i mordować, bo to nie hodowla! Jeśli wiecie Panowie i Panie jak "ugryźć" te kontrole od innej strony, to w dalszym ciągu polecam Legnicki sklep przy ul. Mickiewicza, ponieważ w takich warunkach przebywa tam jeszcze pyton królewski i boa tęczowy maurus (te mają wysoko zawieszone świetlówki UV - włączane okazjonalnie, czyli na pokaz przy "oficjelach - kontrolerach", które rzekomo świadczą o idealnych warunkach oraz z rzadka włączane kable grewcze). Węże mają tyle roztoczy, że aż się ruszają, nieściągnięte wylinki i zgnilec pyska. Do tego nie mają wody, lampki do wygrzewania się i innych niezbędników. Mam nadzieję, że macie takie układy i możliwości, że uda Wam się coś z tym zrobić.

Pozdrawiam
    Adam

Jak widac TOZ to tez gromada urzedników i tyle-moze policja cos moze-przeciez jest ustawa o ochronie zwierząt i jesli warunki są karygodne to powinni sie tym zając.No i sa media-mozna by prase zainteresowac czy telewizje-wyedy urzednicy szybko sie zainteresuja

Z mediami to jest pomysł. Na policję nie ma co liczyć, bo oni wykręczają się TOZ-em. Znacie jakieś "pismaka", którego zainteresował by ten temat?

kazdy obywatel moze złozyc doniesienie o popełnieniu przestępstwa.Policja sprawe musi wtedy zbadac i tyle.Tylko ze musi to byc oficjalnie zrobione-na pismie itp.Dokładnie sie na tym nie znam.A jesli chodzi o gazety-wystarczy jakas lokalna od was.Wystarczy znalezc jakiegos redaktora od interwencji ,skarg itp.Wiekszosc gazet ma takie działy-wystarczy popatrzec w" stopce redakcyjnej"Pogadac z nim a potem znów do TOZ-u.Jak sie prasa zainteresuje to oni sie tym w try miga zajmą.Gwarantuje.
    Pozdrawiam Robert

LEGWANICZKA UMARŁA ....

Uprawnienia umieszczania postów