-
jestem mordercą-bankrutem
Miałem dwadzieścia kilka larw kruszczyc....
Zobaczyłem pierwsze kokolity i zachęcony i zniecierpliwiony postanowiłem zmienić warunki.Włożyłem wszystkie pudełka z larwami do większego i całość położyłem na piecu akumulacyjnym.Piec akumulacyjny to takie urządzenie, które długo się nagrzewa a potem długo oddaje ciepło.Czyli nie ma stałej temperatury.Wiedząc o tym (mając już za sobą przykre doświadczenie z owocówkami) położyłem najpierw deskę, potem styropian - tak aby temperatura nie była zbyt wysoka.
BYŁA....
Jestem wkurzony na siebie i wstydzę się !
Jestemm zły
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
...
Mam nadzieje, że będzie to skuteczną nauczką dla mnie.
-
Re: jestem mordercą-bankrutem
Jak miałeś już złe doświadczenia, to po co znowu pchałeś tam larwy? Powietrze z pieca jest bardziej suche niż z żarówki. Niemniej przykra historia
-
Heh... przykra sprawa. Takie fajne zwierzaki. :-/
Nie mam dobrych doświadczeń z podgrzewaniem podłoża. Wolę grzać kruszczyce z góry (np. lampą), a one same dobierają sobie odpowiednie miejsce w substracie do rozwoju. Gdy dajesz im zbyt ciepło od dołu, pozostaje im tylko ucieczka na wierzch.
-
Człowiek całe życie uczy się na błędach.Następnym razem (jak będzie) to będziesz wiedział żeby nie stawiać ich na piecyk,no nie?
-
mozna byloby sie klocic :P wkoncu doswiadczneie juz mial a jednak stalo sie po raz drugi. Ale trudno ja tez zkichalem sprawe nierraz
-
Wiedząc o tym (mając już za sobą przykre doświadczenie z owocówkami) położyłem najpierw deskę, potem styropian - tak aby temperatura nie była zbyt wysoka.!
NAJPIERW DESKĘ POTEM STYROPIAN!
-
trudno.. bylo minelo. Zacznij hodowle od poczatku. Albo zacznij hodowac cos innego. Doswiadczenie czyni mistrza!
-
no cóż... doświadczenie jest po to by omijać błędy ...aby znów w nie wpadać...
-
Mialem podobny przypadek
-
Uprawnienia umieszczania postów