Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: jestem mordercą-bankrutem

Mieszany widok

kwkwkw
    Guest

jestem mordercą-bankrutem

Miałem dwadzieścia kilka larw kruszczyc....
    Zobaczyłem pierwsze kokolity i zachęcony i zniecierpliwiony postanowiłem zmienić warunki.Włożyłem wszystkie pudełka z larwami do większego i całość położyłem na piecu akumulacyjnym.Piec akumulacyjny to takie urządzenie, które długo się nagrzewa a potem długo oddaje ciepło.Czyli nie ma stałej temperatury.Wiedząc o tym (mając już za sobą przykre doświadczenie z owocówkami) położyłem najpierw deskę, potem styropian - tak aby temperatura nie była zbyt wysoka.
    BYŁA....
    Jestem wkurzony na siebie i wstydzę się !
    Jestemm zły
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

...
    Mam nadzieje, że będzie to skuteczną nauczką dla mnie.

TylerPL
    Guest

Re: jestem mordercą-bankrutem

Jak miałeś już złe doświadczenia, to po co znowu pchałeś tam larwy? Powietrze z pieca jest bardziej suche niż z żarówki. Niemniej przykra historia

Dark Raptor
    Guest

Heh... przykra sprawa. Takie fajne zwierzaki. :-/

Nie mam dobrych doświadczeń z podgrzewaniem podłoża. Wolę grzać kruszczyce z góry (np. lampą), a one same dobierają sobie odpowiednie miejsce w substracie do rozwoju. Gdy dajesz im zbyt ciepło od dołu, pozostaje im tylko ucieczka na wierzch.

Człowiek całe życie uczy się na błędach.Następnym razem (jak będzie) to będziesz wiedział żeby nie stawiać ich na piecyk,no nie?

mozna byloby sie klocic :P wkoncu doswiadczneie juz mial a jednak stalo sie po raz drugi. Ale trudno ja tez zkichalem sprawe nierraz

kwkwkw
    Guest

Wiedząc o tym (mając już za sobą przykre doświadczenie z owocówkami) położyłem najpierw deskę, potem styropian - tak aby temperatura nie była zbyt wysoka.!

NAJPIERW DESKĘ POTEM STYROPIAN!

trudno.. bylo minelo. Zacznij hodowle od poczatku. Albo zacznij hodowac cos innego. Doswiadczenie czyni mistrza!

no cóż... doświadczenie jest po to by omijać błędy ...aby znów w nie wpadać...

Longin
    Guest

Mialem podobny przypadek

Każdy popełnia błędy.

Uprawnienia umieszczania postów