Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jak przekonać rodziców na węża???!!!

snageon
    Guest

Jak przekonać rodziców na węża???!!!

Moi rodzice nie pozwalają mi kupić węża
    Nie chodzi tu o kasę, lecz o to że oni uważają że jest to mi po prostu niepotrzebne!!!
    Jak ich przekonać?
    Błagam pomóżcie...

Re: Jak przekonać rodziców na węża???!!!

Każdy człowiek jest inny i dlatego nie ma uniwersalnych argumentów za...Moim zdaniem musisz ich po prostu "katować" aż się zgodzą....Ja miałem taki sam problem z psem,w końcu ojciec sam kupił i po problemie.Pozdrawiam i powodzenia

ja znam jeden z dobych sposobów poprostu kub sobie węża przed urodzinami daj koledze i powiedz zeby Ci go niby dal jako prezent przecierz prezentów sie nie odmawia ...

Jak masz kase,to powiedz rodzicom,że to TWOJA kasa i mają się odwalić od tego co ty ZANIĄ kupujesz.

snageon
    Guest

Tak tylko na razie mam 15lat i mieszkam w ich domu.
    Chyba spróbuję z tym pomysłem na urodziny

hehe prezenty to najlepsza rzecz wiele rzeczy tak załatwiłem... :P

Radek. P.
    Guest

Na moich rodziców działa chyba tylko jeden argument - oceny. Spróbuj wykazać się czymś w szkole i powiedz:

-Słuchajcie, dostałem szóstkę.
    -To bardzo dobrze
    -No, a mogę kupić sobie węża?...

Możesz im też mówić bez przerwy jakie to fajne i mało kłopotliwe zwierze (chociaż raczej to nie do węża...) i że sam będziesz się nim dobrze zajmował itd., a może po kilku miesiącach się zgodzą.

Uwaga! Lepiej to działa jednocześnie.

Rodzice to odwieczny problem;D Najlepiej powiedz, że kolega mudi oddać węża, a ty powiedz rodzicą, że wziołeś na czas kiedy on nie znajdzie kogoś kto zabierze węża. Rodzice go pokochają i już bedziesz miał:P

Nom spsoby dobre. Lecz moja mame mimo ze probowalem przekonac na wszsytkie sposoby nie udalo sie.. nawet kupilem terra i wszsytko za wlasna kase ale powiedziala ze nie i koniec... mimo tata sie zgodzil i powiedzial ze to ma siedziec tylko w terra ja powiedzialem ze ok ale i tak to nie pomoglo i mamy nie przekonalem i musze przedac terra niestety z tym co do tej pory udalo mi sie zrobic szkoda ze urodziny mam dopiero w Sierpniu;/ ale sprobuje probowac trzeba moze wkoncu sie uda!

Powiedz, że nie ma kupca na terra :P

Uprawnienia umieszczania postów