-
Re: tragedia
Hehe ze niby co mam pojechac na drugi koniec Polski i powiedziec Ci to w oczy [rotfl]
Wcale sie nie chowam za komputerem - nie nadinterpretuj sobie.Nie jestem 16 smarkaczem co jest chojrak przez neta :]Hmm no tak psia karma potrafi wazyc 50 kg :] i do tego trzeba odpowiadac na pytania upierdliwych klientow i zeby bylo fajniej to wsrod nich trafiaja sie tacy jak ten zarozumialy Samael co to pozjadal wszystkie rozumy swiata :] Przestan sie nad soba uzalac,bo to nawet nie jest smieszne tylk o wrecz zenujace :] O ciezkiej pracy nie musisz mi nic mowic i nie jestes w tym kraju jedyna ktora z przeproszeniem "zapierdala" na kawalek chleba.Jak mowilem prace zawsze mozna zmienic :] Wcale moja wiedza nie opiera sie na jednej ksiazeczce,ale jak zwykle wybiorczo traktujesz moje wypowiedzi :]Seria Hobby to byl tylko przyklad - nie bierz wszystkiego do siebie :]
Amaranta napisał(a):
> Nikt
> tu nie odwala mojej pracy bo pajakiem sie zajelam zanim
> ktokolwiek cos napisal. Sorry ale od tego forum nie warto
> oczekiwac pomocy
Widzisz jednak mozna sobie poradzic:] Jak pisalem wczesniej - dla chcacego nic trudnego :] Oczekiwac pomocy mozna,ale raczej na konkretne problemy,a nie zawracac ludziom glowe rzeczami prostym.Rzeczami,ktore moim zdnaiem sa Ci niezbedne do wykonywania Twojej pracy.Jednak w naszym kraju jest powszechny "tumiwisizm" czego dowodem sa watki takie jak ten.Takie watki pojawia sie co jakis czas udowadniajac ,ze 3/4 z was sprzedajacych sa kompletnymi ignorantami.Prawda jest okrutna czy Ci sie kochana podoba czy nie :]
-
nie szukalam na tym forum niezbednej wiedzy tylko opinii to roznica. Moze ty i nie jestes 16 sm,arkaczem ale czasami tak sie zachowujesz. Nie uzalam sie nad soba i napewno wiem wiecej o terrarystyce niz baba ktora trzyma Zbozowke i lamparta w jednym terra. Moj post byl w sumie niepotrzebny ale chcialam zobaczyc czy napisze ktos taki jak ty. I sie nie pomylilam. A co do serii hobby nie pisalam o tobie, nie identyfikuj sie ze wszystkim co pisze. Ja tam przeczytalam wiecej niz tylko serie hobby. Ale nie sa to zrodla wystarczajaco wiarygodne. A ksiazki "pajaki ptaszniki" nie widzialam na polce od nowego roku" nie moge jej sprowadzic czy tylko u nas wystapil ten problem czy to na szerszą skale?
-
a mało jest stron na których pisza o zwierzetach terraryjnych??
-
Amaranta napisał(a):
> nie szukalam na tym forum niezbednej wiedzy tylko opinii to
> roznica.
Wiesz nie jestem debilem zeby to samemu stwierdzic :].Czyli co pytanie odnosnie postepowania i podstawowych wiadomosci nazywasz opiniami ??!! Opinie mozna wydac co do wilkosci,ceny,wygladu,plci,a nie sposobu wyciagniecia zwirzecia z terra,bo o to pytalas :].
> Moze ty i nie jestes 16 sm,arkaczem ale czasami tak
> sie zachowujesz.
Wybacz,ale te cechy charakteryzuja osoby naduzywajace epitetow ,a z Twoich ust padlo slowo "Kretyn" wiec nie wiem do czego pijesz :].Wybacz,ale ja swoja prace w przeciwienstwie do Ciebie staram sie traktowac powaznie .
>
Nie uzalam sie nad soba i napewno wiem wiecej
> o terrarystyce niz baba ktora trzyma Zbozowke i lamparta w
> jednym terra. Moj post byl w sumie niepotrzebny ale chcialam
> zobaczyc czy napisze ktos taki jak ty. I sie nie pomylilam.
Nie uzalasz to po co piszesz ,ze Twoja praca jest ciezka,czasochlonna i w ogole ??!!Piszesz to w sposob taki jakby ktos w moim wiku nie mial pojecia co to ciezka praca :] Bylas kiedys dziewczynko 72 h w pracy ??!!Wiec nie pisz mi tu ,ze to jest ciezka praca :]Czyli co Twoj post byl prowokacja,a moze teraz tak piszesz ,bo jak widac nie masz racji :]Jak widac ja tez sie nie pomylilem i wsrod sprzedawcow sa ignoranci Jesli dalej uwazasz mnie za cham co nie chce pomagac innym to spojrz tu - http://www.arachnea.pl/index.php?opt...d=19&Itemid=50
Nie chodzi o to ze ktos jest poczatkujacy tylko o to ,ze mozna czasami samemu poradzic sobie z problemem :].Nie uwazam sie takze za wszechwiedzacego jak to mi kilka osob zarzuca - po prostu umuiem poradzic sobie sam,a dlaczgo - bo chce !!!
-
chcesz...Chwała ci! Za to cie lubię. I za te zabawne wypowiedzi na mój temat. Nie chce mi sie Cię przekonywać że pijesz do niewłaściwiej osoby. W moim interesie jest profesjonalizm bo za to mi płacą i bardzo tę pracę lubię. Twoja opinia jest błędna i w dupie mam co ty o mnie myślisz.
-
profesjonalizm jest wtedy gdy robisz cos nie tylko z pasją ale równiez z wiedzą...
-
To że pojawiła się reprezentantka drugiej strony lady to nie znaczy że można ją oskarżać o cały zły stan polskiego handlu zwierzętami. Prawie każdy sprzedawca ma swojego szefa i to do niego należy kierować pretensje za to że zatrudnia takich sprzedawców i wymaga(lub nie) odpowiedniej wiedzy. Poza tym co ma biedny sprzedawca zrobić jak szef mu coś każe? Postawić się i stracić pracę? Oczywiście że nie. Bardzo dobrze że dziewczyna się interesuje tematem a nie tylko podaje towar w sklepie. Trzeba jej w tym pomóc a nie zniechęcać. Wielu sprzedawców dowiaduje się od swoich szefów "od jutra będziemy sprzedawać gady bo to jest chodliwy towar" i tyle. Od nich też zamierzasz wymagać profesjonalizmu? Im większy sklep tym mniejszy wpływ ma sprzedawca na to co i jak będzie sprzedawane, on sam jest rozliczany z ilości.
Tak więc profesjonalizmu jak najbardziej należy wymagać i oczekiwać ale "przykład" musi iść z góry.
Mam nadzieję że teraz udacie się z pretensjami do właściwej osoby.
Wątek zamykam.
Uprawnienia umieszczania postów