Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: tragedia

Re: tragedia

Ja zawsze jak jestem w takim sklepie, to zadaje różne pytania na kótre oczywiście znam odpowiedz. Uwielbiam jak mi ci sprzedawcy odpowiadają takim autorytatywnym tonem. Kiedyś jak zapytałem czy trudno jest rozmnożyć arlekina(rzekotkę żabią) to babka powiedziała, że jeszcze nikomu naświecie nie udało się ich rozmnożyć w niewoli.

Wracając do tematu, ja bym zadzwonił na psy, i niech ściągają te "echo" czy jak się nazywa ta ekipa interwencyjna od zwierząt. Ale pewnie by cię i tak olali bo przecież masz tylko 13 lat:/ A zresztą oni też mają wszystkie takie akcje w dupie.

Szczerze to policja ma wszystko wi wszystkich w dupie a piepszona Salamandra zawsze jest tam gdzie nie jest potrzebna mogła by się wziąść za te sklepy a nie robić nam najazdy na chate Wrr.

No właśnie niech ta zasrana salamandra interwenniuje, zobaczcie w dziale zdjęcie jakie koleś zamieścił foty z takiego zoogetta.

Martax
    Guest

Carrefour w Krakowie ?

Czy to tam ? Jeśli nie to ja nie wieże że gdzieś może być gorzej niż tam posłuchajcie !
    Waran z Komodo w tropikalnym terra ! Podchodze do babki i się pytam dlaczego on ma takie warunki i wogóle skąd wzieli WARANA Z KOMODO !
    Widziałam stepowe ale takich nigdy !

psycho997
    Guest

miesiąc temu jak bylem w jednym z hipermarketow w czestochowie (tesco) jest tam sklep zoo " zoolandia" podchodze do jednego z terrari a tam waz zbozowy dosłownie na calym ciele miał jakies czerwone robaczki chyba roztocze
    i wogole sie nie ruszał. a w terrarium obok byl pyton tygrysi w terrarium dla zbozowki. moze mialo 60 cm dl. 35cm wys. i 40 szer. a wezyk byl naprawde spory

salamandra chce nas zawalczyc a gdyby nie my(a przynajmniej gdyby nie wiekszośc z nas)to te zwierzaki nie znalazły by dobrej opieki.my może i sprzedajemy nie zgodnie z prawem ale za to nie meczymy tych zwierząt.lepiej zeby ktos kupował od terrarystów niz ze sklepu gdzie nie maja warunków do hodowli i sprzedają na wpół żywe zwierzaki.oni mówi że jesteśmy zagrożeniem dla niektórych gatunków,a my poprzez intensywne rozmnażanie gatunków powodujemy to ze nie przypływaja na rynek z naturalnych środowisk(no bo po co jak jest duzo rozmnożonych).poza tym salamandra naskakuje na terrarystów a nie widzi problemu w zoologiach.

wkurzyłem się i napisałem do tej całej salamandry żeby się wzieli za zoologie!!

Martax
    Guest

Wkurzać sprzedawców !

Tak to napewno jest .......... uczucie.Ja naprzykład mam taki sklep w Mistrzejowicach na zajezdni tramwajowej ( Kraków ) Wydaje się że to dziura ?
    Może i nie ma w nim wszystkiego bo narazie oprócz rybek,Zółwików,raków,papużek i chomików dorobili się Legwana i kilku żólwi greckich.Ale przynajmniej te zwierzęta mają zapewnione odpowiednie warunki do życia.Legwanik ma odpowiednio duże terra i raczej nie przeszkadza mu obecność w nim żółwi Greckich.POLECAM !

Ja wręcz kocham pouczać, zadawać oczywiste pytania(na które odpowiadają"legwan zielony rośnie do 50 cm:P). Nie przeszkadza mi to, że chodze do 1 gim i wszyscy mają mnie gdzieś, bo jak widze, że sprzedwaca zaczyna sie mną męczyć mam największą radoche;D A to z książką dobre jest chyba tak kiedyś zrobie:P A moim najwiekszym hobby jest:
    (jakiś klient) - Przepraszam co to jest i jak to hodować??
    (sprzedwaca)- To Agama błotna. Jest bardzo prosta w hodowli wystarczy mieć odpowiednio duża klatke i miske z wodą.
    (ja:P) - Np. To jest Agama czerwoogłowa prosze pana chyba się pan pomylił(oczywiscie to jest agama czerwonogłowa:P). Jest treudna w hodowli ze względu na duży procent zdychania zaraz po zakupie:P Praktycznie wszytkie te jaszczurki pochadzą z odłowu, należy je trzymać w terrari....... itd.

Kocham to jak sprzedawca mnie opieprza, że sie nie znam a klient odchodzi

No koment... Takich sklepów terz znam duzo i na to chba nie ma rady pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów