-
tragedia
ostatnio wchodze do sklepu zoologicznego w Katowicach i zobaczyłam horror !!
nie pierwszy raz napewno bedziecie czytać o złych warunkach zweirząt ale to było przegięcie!!.
Były jak zwykle papugi dość zadbane i chom,iczki i takie tam.. potem podchodze do wielkiego terra .
byłam pewna że pewnie siedzi tam jakiś legwaneg agama błotna albo coś takiego tropikalnego ( terra było zaparowane i wilgotne pełne zielonych roślinek nawet ładne choć basenik który powinien mieć świerzą wode miał jakieś glony i aż szkoda gadać) patrzałam bacznie w tej zieleni by dostrzeć zwierzątko.... no i tak zobaczyłam różtego stwora lekko utykającego ... TO BYŁ GEKON LAMPARCI !! nie miał jedenj nogio i siedział w tropikalnym terra.
to jeszcze nie koniec!! patrze dalej a tu coś pełza ( byłam bardzo zdenerwowana ) a te pełzające cos to wąż zborzowy ...to było przegięcie by w jednym średnim terra tropikalnym siedział wąż zborzowy i gekon lamparci.
poszłam do sprzedawcy i zapytałam czemu te dwa gatunki są razem i dlaczego gekon jest w tropikalnym a baba ( starsza troche ) odpowiada że one tak muszą byc bo zdechną.
Zdenerwowana powiedziałam że wąż nie może być z jaszczurką w jednym terra!! a baba na to że co ja sobie wypbrażam pouczając ją ( mam 13 lat ) i że mam sobie troche książek poczytać i że jak podrosne to dopiero w tedy mogę przyjść zwracać jej na coś uwage ... myślałam że tą babe zabije !! co wy o tym sądzicie ?" trzeba być debilem za przeproszeniem ... uhhh al;e jestem zła szkoda tego wężyka i gekonka
-
Re: tragedia
Rany, mnie to by szlag trafil i zaraz bym ta babe doprowadzil do porzadku. Niestety wiekszosc osob jest niedouczona jesli chodzi o tzymanie gadow, a bardzo czesto sa to osoby ze sklepow zoologicznych, ich interesuje forsa , a nie dobro zwierzat.
P.S
Mozna by to gdzies zglosic, bylo wiele takich przypadkow na starszych postach.
-
Ja nawet ze względu że mam te 17 lat,to tak bym ich opi******ł że szkoda gadac.Chyba by na pały dzwonili żeby mnie wyniesc z tego sklepu.Jak napisalas - tragedia :/
-
jak sie czyta coś takiego to się nóż w kieszeni otwiera...ale mam pomysł :] Wydrukuj opis gatunku geka (np. z tej stronki) i podetknij tej babie pod nos. Ciekawe co powie
-
a czego wy się spodziewacie po sklepach ? praca dla zaysku a nie dla chęci, co ich obchodzi że są razem czy osobno, wązne żeby ładnie wyglądało i żeby komuś je wcisnąć. u siebie w miście tylko 2-3 uważam za dobre, reszta to tragedia, nie wspominajac już o sklepach w hipermarketach, tam to dopiero nic nie wiedzą :[
-
ja uwielbiam jak wchodze do zoologi w moim miescie miec ze soba ksiażke o terrarystyce i jak np jakis klient sie pyta o warunki hodowli jakiegos zwierzaka i czy jest zdrowy(a zawyczaj sprzedawcy nie mówia prawdy)to ja mówie im jak sie hoduje i wogóle a jezeli sprzedawca się za przeproszeniem dopier.... i mówi ze się nie znam to otwieram ksiązke i czytam jak jest i uwielbiam ten widok jak sie sprzedawca czerwieni ze złosci a klient po prostu opuszcza sklep nic nie kupując(klient po takich przezyciach juz chyba raczej nie wraca do takiej zoologi)
-
to ode mnie taki maly apelik... skoro dziewcze 13 -letnie nie dalo rady... prosze terrarystów (najlepiej postawnych chlopów) o interwencje... nie mozna tego tak zostawic, ja do katowic nie pojade, ale zapytajcie kasumi o adres sklepu...
-
adresu nie znam w prawdzie bo byłam tam pierwszy raz ale jeżeli pojade jeszcze to wezme kuzyna też terraryste on też sie pożadnie wnerwił a ja jak sobie przypominam to normalnie masakra z tą babą pogiętą albo podłoże książke jej pod nos ... w końcu ona tam jakieś czasopisma miała o terrarystyce... co zxa babsztyl patrzeć jak te dwa gatunki męczą się i zdychają ;( ;(
-
Głupota ludzka nie zna granic. Pewnie ta baba myśli że gażdy gatunek gada można przystosowac do każdego środowiska. Jak ja raz byłem w zoologiku podobnego do tu opisanego i sobie rozmawiałem ze sprzedawczynią to jak powiedziałem jej że mam w domu 2 gekony lamparcie to ona wytrzeszczyła oczy i powiedziała "co to za przyjemność mieć w domu gady bo to ani nie do przytulenia ani żadnego dżwięku nie wydaje"...żałosne.
-
ci goscie w zoologikach to matoły.moze ich by tak przyzwyczic do nowych warunków(np wysłac na antarktykę)ciekawe czy było by im miło
Uprawnienia umieszczania postów